Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божков пред Бенатова: Царят ми прати Пеевски през 2000 година. Беше малко момченце, дебело. Отгледахме чудовище

„Ако ти дойдеш при мен и ми предложиш едни пари и ми кажеш да направя нещо – това е корупция. Но ако дойдеш и кажеш „Или ми даваш тези пари, или те унищожавам” – това е рекет”, така бизнесменът Васил Божков какви са били отношенията му с Бойко Борисов и защо той не смята, че е участвал в корупционна схема. Божков води разговор с Миролюба Бенатова в предаването „Алтернативата” по TV1.

Бизнесменът заяви, че ще се върне в България след новите парламентарни избори или по време на изборите, като това зависи от юридически формалности, както ги определи той. Според него няма как Георги Попов да е екстрадиран. „Делото на Попов и моето вървят заедно”, каза Васил Божков и подчерта, че тогава би трябвало да е екстрадиран и самия той. По негови думи, Обединените арабски емирства са го признали за невинен и има документ за това.

Васил Божков каза също, че никога не е правил подаръци на Бойко Борисов, нито е играл карти с него. „Не обичам да играя с хора, които не могат да губят”, коментира бизнесменът.

„Борисов е изгубил чувство за реалност. Неговото „да” не е „да” и неговото „не” не е „не”, заяви Васил Божков.

„От 2000 година познавам Делян Пеевски, царят ми го прати”, разказа бизнесменът. Той обясни, че е трябвало да учи него и „още едно момче” как се прави бизнес. След това обаче Божков се отказал от ролята си на ментор и Пеевски намерил нов такъв в лицето на Илия Павлов. „Не може в България да вземеш пари без Пеевски да вземе част от тях”, категоричен беше Васил Божков.

Може би подцених Делян Пеевски. Не очаквах, че е пуснал такива пипала. Малко момченце, дебело. Викахме: „Да му помогнем“. И отгледахме чудовище. Той вика: „Купи „Лафка“, купи тази банка“. Искаше да купим банка „Виктория”. Той тихомълком купи Общинска банка чрез подставени лица. Нея я купи за 30 млн. Като се разрових, видях, че най-главният човек се казва Пеевски.

Цялото интервю гледайте ТУК.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Божков пред Бенатова: Царят ми прати Пеевски през 2000 година. Беше малко момченце, дебело. Отгледахме чудовище

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!