Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Григор Лилов: На Европа вече й пищи от политико-олигархични кланове у нас. Кьовеши готви серия искания

България е затънала в корупция и обвързаности, а проблемът отдавна не засяга само страната ни, но и ЕС, защото България е сред най-големите консуматори на еврофондове спрямо размера на икономиката си.

От парите на европейските данъкоплатци около 5-6 милиарда лева на година консумира държавата ни, което е около 10 % от бюджета на страната. 

Къде обаче отиват тези милиарди?

"На Европа вече й пищи от различните политико-олигархични кланове у нас:

ВМЕСТО ДУМИ И ЗАКАНИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО:

ИСТИНСКА БОРБА СЪС ЗАДКУЛИСИЕТО И МАФИЯТА?

*** Европейският прокурор Кьовеши подготвя серия искания към България във връзка с големите милиардни афери и кражби от траншовете на ЕС *** У нас се чудят как да я излъжат и какво да измислят, за да я заблудят.", пише журналистът Григор Лилов.

"На европейските държави вече им пищи от различните политико-олигархични мафиотизирани кланове у нас, вчепкали се в битка „кой-кого”, за да крадат от многомилиардните европейски помощи за българите и България.

_____________________________

Затова европейският прокурор Кьовеши подготвя серия искания към България за предоставяне на документация за неправомерната дейност по усвояването на европейските средства у нас от институциите, лицата на властта и политиците.

_____________________________

.

ПРИЗОВАВАМ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ДА НЕ УКРИВА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ, А ДА Я ПРЕДОСТАВИ – В ПЪЛЕН, А НЕ СЕЛЕКТИРАН И ПРОЧИСТЕН ОБЕМ НА ГОСПОЖА КЬОВЕШИ.

Затова горещо подкрепям и днешния призив на колегите от „Биволь”: напълно в правомощията на президента и служебните министри е да подготвят тази документация и вместо да чакат постъпването на исканията на Кьовеши, сами да я изпратят на нея.

Това е необходимо, защото заради нежеланието на прокуратурата и съдебните власти у нас да борят мафията, олигархията и корупцията у нас, трябва да се използват и други правни възможности, независещи за манипулиране и дирижиране от родното Задкулисие.

Колегите са прави, че когато системата в България е тотално мафиотизирана на ниво най-висши представители на съдебните институции, то Кьовеши се оказва уникална възможност.

Според мен дори при ограничения времеви мандат на кабинета не е никакъв проблем да се подготви всичко необходимо, понеже министрите на президента Радев разполагат с цялата документация по тези афери. Тя вече е в техните ръце! Технически проблеми за нейното събиране няма, необходимо е само желание, честност и политическа воля да се пристъпи към реални действия срещу Задкулисието, мафията и корупцията на високо равнище у нас."

Целият текст виж в линка:

Източник/ци: Petel.bg - новини - Григор Лилов: На Европа вече й пищи от политико-олигархични кланове у нас. Кьовеши готви серия искания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!