Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Какво крият? Прокуратурата засекрети ПТП-то с пияния Вежди Рашидов

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, която предизвика пияният бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, дочу Narod.bg. Инцидентът се случи във вторник на оживено кръстовище между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“ в София.

Прави впечатление бързината, с която държавното обвинение се активира по случая, съобщиха за „СЕГА“ от Столичната дирекция на МВР.

Само ден след произшествието на пътя е образувано разследване, което значи, че има данни за извършено престъпление. От СДВР обаче отказаха да дадат подробности за причините за катастрофата и кой от шофьорите е виновен.

Вежди мина на червено с „баничарката“ и потроши три автомобила и собствената си глава

По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по бул. „България“ и се е ударил в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси. 

Столична дирекция не отговори дали има съставен акт за нарушение на пътя с аргумента, че има образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха единствено, че взетите алкохолни проби от участниците в инцидента са отрицателни и че няма други пострадали освен Вежди Рашидов.

Това повдига въпроса какво е дало предпоставка за започване на наказателно дело по случая, след като няма водач с над 1,2 промила алкохол или причинени телесни повреди. Единствено с разрешение на наблюдаващия прокурор могат да се разгласят каквито и да е обстоятелства за катастрофата.

„Сега“ изпрати въпроси за досъдебното производство за инцидента с Вежди Рашидов на ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, но не получихме отговор.

Версията на самия Вежди Рашидов е, че е не бил пил. „Управлявах лично една баничарка. Бях застанал на булеварда, когато светна зелено, а след това бързо и жълт светофар. Веднага видях отсрещната страна, че два автомобила също тръгват на жълто и се движат срещу мен.

Опитах се да избегна удара, но не успях. Последва сблъсък на автомобил в едно от моите колела и аз се превъртях два пъти по таван.

Младо момиче от другия автомобил ми се притече на помощ и ми помогна да изляза от колата. Благодарен съм й много. На всичкото отгоре вчера тя имаше рожден ден.

Ще я намеря, когато изляза от болницата и ще й помогна със средства, ако няма застраховка“, обеща гербаджията.

Веднага след инцидента той е откаран в „Пирогов“, където лекарите са започнали лечение. Пострадал е в главата, на която са му направени няколко шева.

„Имам и няколко счупени ребра. Ударих се тежко при падането, но се надявам да се възстановя. За съжаление се случват подобни инциденти. Благодаря на лекарите за грижите, които полагат към мен“, добави политикът.

На въпрос как ще коментира твърденията в някои медии, че е шофирал след употреба на алкохол, Рашидов бе категоричен:

„Не употребявам алкохол след направената ми операция от рак на гърлото. След катастрофата бяха взети проби за алкохол от мен, които са отрицателни. Всичко е документирано. Освен това на кръстовището, където се случи инцидентът, има видеозаписи от камери, така че всичко е ясно“, излъга безцеремонно Вежди.

„За съжаление, Слави с течение на години ми създаде образ на алкохолик и забогатя от окарикатуряването ми. Аз съм нормален човек, добър бохем и Езоп за времето си и правя добри неща, а не съм като някои хора, които са стерилни и злобни.

Катастрофата се случи около 14.00 ч. на обяд и е рано за пиене. И този път ще оживея. Слава Богу, че няма други пострадали“, направи се на жертва бившият министър.

Вежди Рашидов е скулптор и министър на културата в първото и второто правителство на Бойко Борисов.

Бил е също общински съветник в Столична община и депутат от ГЕРБ в 44-ото и 45-ото Народно събрание. Рашидов е разследван и преди заради своенравното поведение на пътя. 

На 29 ноември 2001 г. Рашидов, заедно с друг общинския съветник от СДС се сбиват с полицай, след като колата на скулптора е паркирана неправилно пред Столична община.

Полицаят е със счупен нос, а инцидентът е заснет от екип на телевизия „Евроком“ и от охранителната камера на общината. На следващия ден те са арестувани и прокуратурата завежда дело за лека телесна повреда на полицай и хулиганство.

На 5 април 2002 г. прокуратурата прекратява делото срещу Вежди Рашидов с мотива, че престъпленията не са извършени.

Източник/ци: Какво крият? Прокуратурата засекрети ПТП-то с пияния Вежди Рашидов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!