Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маги Бадер е на разпит в следствения отдел на СГП, докато Борисов върти и международното положение... в качеството си на Баце от Банкя (ББ)

Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер, пристигна на разпит в следствения отдел на СГП.

Тя е призована във връзка с твърденията на Светослав Илчовски, че срещу 5 000 лева е правила компания на бившия премиер Бойко Борисов.

На влизане Маги Бадер в заяви, че не познава тези хора.

В същото време:

Бившият премиер Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по разширяването на ЕС и по съседството Оливер Вархей. Основната тема (бе бял кон от ЕС за изборите заради) сътрудничеството ни със Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна ключовата СИ роля в България за връщането на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани в дневния ред на Съюза. Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че европейското бъдеще на този стратегически регион е (в негови ръце и) е гаранция за мир и просперитет, както и превенция срещу влиянието на други сили. Той изтъкна, че Европа трябва да продължи да работи активно (с НЕГО) по темата за евроинтеграцията на Република Северна Македония и Албания, отчитайки позициите на всяка една страна.

Двамата обсъдиха и разширяването на транспортната и дигиталната инфраструктура на държавите от региона - (асфалт-Чекмедже и стереупор-Чекмедже). „Убеден съм, че тази инфраструктра е един от факторите за устойчиво развитие на всички страни. Затова и по време на Българското европредседателство, както и в рамките на Берлинския процес, акцентирахме върху свързаността (между чекмеджетата) и създаването на условия за икономически просперитет и развитието на добросъседските отношения. Важно е да не спира работа, работа, работа по конкретните ивнестиционни проекти за регионална инфраструктура (асфалт-Чекмедже и стереупор-Чекмедже) в областта на енергетиката, транспорта и др., защото те подобряват живота“, коментира Борисов.

Борисов добави, че България е на кръстопът и затова не само за НЕГО и неговата страна, но и за целия ЕС ще бъде полезно изграждането в региона на газови врътки със съседните страни. Те ще допринесат за сигурността МУ и диверсификацията на енергийните доставки в Европа.

Борисов и Вархей обсъдиха и инициативите, в които България ще участва в рамките на „Три морета“.

С същото време:

Продължават разпитите в прокуратурата по изнесеното от земеделеца Светослав Илчовски пред комисията “Манолова”. Той намекна, че Маги Бадер е жената зад псевдонима “Мата Хари”, нарочена от бившия премиер Борисов като виновна за спретнатия му номер с кюлчетата и пачките в чекмеджето.

.

Маги Бадер обаче отрече.

Пред журналисти Бадер (известна като Магдалена Тепавичарска) не пожела да говори. След намека на Илчовски, че именно тя е Мата Хари последва и реакция от нейна страна в социалните мрежи. 

На излизане от прокуратурата Магдалена Тепавичарова отново отрече да познава Бойко Борисов и заяви, че няма представа защо е замесена в скандала. Тя изрази надежда прокуратурата да изчисти името й. 

От държавното обвинение заявиха, че ще коментират, след като проверката приключи.

Разпитан първо бе Илчовски, но и той остана лаконичен пред медиите. След това в държавното обвинение бе привикан Иван Ангелов от “Градус”, който се отметна от самопризнанията си пред Комисията по ревизията по отношение на сделката с фурмите от Дубай. Ангелов допуснал грешка - не е продавал фурмите. Те били дарение от Българския червен кръст. 

Източник/ци: Маги Бадер е на разпит в следствения отдел на СГП - Lupa BG

Petel.bg - новини - Борисов се срещна с Оливер Верхей

Маги Бадер пристигна на разпит в прокуратурата. Отрича да е Мата Хари

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!