Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ХУНТАТА умира! Ковчежникът на ГЕРБ Иван Пилето заряза Баце: „Никога не съм бил близък с Бойко Борисов”

Собственикът на филма „Градус“ Иван Ангелов – Пилето се отказа от Баце! Това е сигурен знак, че палачинката се обръща и ковчежникът на ГЕРБ изоставя хунтата, научи сензационно Narod.bg.

Ромският бизнесмен от Панагюрище втрещи прокуратурата, след като днес се отказа от голяма част от твърденията си пред Комисията по ревизията на управлението за последните десет години.

След разпита си Иван Пилето неочаквано хвърли потресаващото изявление, че никога не е твърдял, че е близък с експремиера Бойко Борисов и че го е търсил за помощ при проблеми с износ на продукция в други държави.

Пилето смени и версията си за фурмите от Дубай, за които пред Комисията каза, че продал изгодно. Днес той каза, че не били продадени, а дарени.

Прокуратурата призова на разпит собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, след разпит на бизнесмена Светослав Илчовски. Двамата бяха изслушани пред т.нар. Комисия по ревизията на управлението през последните 10 години, а по сигналите, подадени в нея, държавното обвинение започна поредица от проверки.

Пред Комисията по ревизията Илчовски се оплака, че е бил изнудван от предишното управление, нарече Ангелов „ковчежника“ на ГЕРБ и го обвини, че го принуждавал да участва в схема за „кухи обороти“ на „Градус“.

След тричасовия си разпит в прокуратурата миналата седмица, от който излезе доста афектиран, зърнопроизводителят Илчовски обясни, че разказал всичко това на разследващите, включително и как – чрез т. нар. „кухи обороти“ фирмата на Ангелов е вдигнала цените на акциите си на фондовата борса.

След това дяловете били закупени от пенсионни фондове, а впоследствие стойността им паднала. Днес адвокатът на Ангелов обаче обяви, че Комисията за финансов надзор е направила проверка на тези твърдения и не е открила нарушения при предварително предлагане на акциите на „Градус“.

Източник/ци: ХУНТАТА умира! Ковчежникът на ГЕРБ Иван Пилето заряза Баце: „Никога не съм бил близък с Бойко Борисов” - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!