Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Крадците са в паника! Иван Пилето се отметна: Фурмите са грешка! Не съм ги продавал

Фурмите са грешка. Фурмите са дарение на БЧК. Не съм продавал фурмите. Фактическа грешка беше, просто грешка. Ама глупости, как ще продавам фурми.

Така соченият за един от най-близките бизнесмени на премиера Бойко Борисов Иван Ангелов, който е привикан на разпит в прокуратурата, се отметна от твърденията си в Комисията по ревизия, където се оплете тотално за бартера пилета за фурми.

В Комисията собственикът на „Градус“ каза, че е продал фурмите, пристигнали от Обединените арабски емирства, които бяха дарени на БЧК, и то с печалба. Той посочи, че е дарил пилешко месо и хранителни продукти.

Припомняме ви, че с държавен полет за Дубай, бяха изпратени пилета на „Градус“, а върнати фурми. Управляващите тогава казаха, че фурмите са били дарени за БЧК. Миналата седмица Фрог тръгна по следите на фурмите. Тогава се свързахме с председателят на БЧК Христо Григоров, който отрече твърденията на Иван Ангелов, че фурмите били продадени и дори имало печалба от тях.

Ангелов каза още, че е завел дела срещу Светослав Илчовски по повод "всички негови лъжи, измислици и инсинуации".

„Няма образувано наказателно производство. По телефона сме повикани, няма призовка. За първи път идваме“, заяви от своя страна адвокатът на Ангелов Менко Менков, който беше категоричен, че не викат клиента му заради Илчовски.

„Г-н Ангелов не дължи една стотинка на Светослав Илчовски. Всичко му е превеждано по банков път. Половин година преди изслушването в парламента Ангелов е сезирал прокуратурата в Стара Загора за негови действия“, заяви той.

„Градус“ беше сред основните теми по време на скандалното заседание на комисията за проверка на управлението в парламента. По време на изслушването бизнесменът Светослав Илчовски обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт. Бизнесменът повтори твърденията си относно Ангелов, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена. Спомена за осигуряването на фиктивни обороти, за да се продават акциите на борсата. 

Шефът на "Градус" заяви, че казаното от Илчовски е лъжа. Иван Ангелов подчерта неколкократно, че никога не си е служил с името на премиера в бизнес отношенията си, но стана ясно и  че Борисов му е съдействал, когато е имал проблеми при сделки за износ.

Източник/ци: Иван Ангелов се отметна: Фурмите са грешка! Не съм ги продавал

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!