Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко се справи чудесно! Умряха много хора! Цените на жилищата ще падат...

Вече става по-изгодно да се купи имот на село, отколкото в град. Настъпващата криза ще доведе до частично спукване на имотния балон.

Това разкри служител в агенция за недвижими имоти, с когото „Портал 21“ редовно се консултира. Ето неговите аргументи. Най-напред идват последствията от пандемията. Умряха много хора. Това неминуемо довежда до освобождаване на много жилища. Те, разбира се, не излизат веднага на пазара, а ще си стоят празни още известно време. Но все някога ще излязат. Това е вторият фактор: празните жилища по принцип. Сега те стоят празни, защото данъците са ниски.

Но ако се увеличат данъците, това ще накара много хора да дадат под наем или да продадат празните си жилища. Което автоматично води до свличането на цените, поради повишеното предлагане.

Трети фактор: Освобождаването на офиси в големите офис центрове и навсякъде. Голяма част от работодателите, а и техните работници, се изучиха и вече знаят, че хоум офис е по-удобно и по-евтино да се работи. Всички печелят от хоум офиса. Освен офис центровете и имотният балон като цяло. Те губят, обаче губят яко.

Имот на село: нов поглед към селските къщи след коронавируса

Източник/ци: Имот на село: Защо става все по-трудно да намериш евтини къщи на село – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!