Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стъки и Недялков: Оставка на Бойко Рашков. Пращаме сигнал до ЕС и "Репортери без граници"

От Консервативно-патриотично движение поискаха оставка на Бойко Рашков.

Ето какво пишат:

"Силовият вицепремиер и министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков поиска известните тв водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев да бъдат уволнени от БТВ заради въпросите, които са му задали в ефир.

Това се случва в държава от ЕС и НАТО, издигнала принципите на либерализма и свободата на словото като водещи.

Човекът, одарен с най-много репресивна власт и възможности по силата на професионалните си задължения, размахва пръст на журналисти, недоволен от поставени от тях въпроси.

Консервативно-патриотичното движение (КПД) възразява остро срещу посегателството над независимостта на медиите и намесата в редакционната им политика от страна на висш държавен служител.

Настояваме за оставката на г-н Бойко Рашков, който в последните дни свърза името си и с безпринципни уволнения на висши офицери от ръководството на МВР с дългогодишен опит и авторитет в системата.

Призоваваме принципала на служебното правителство – президента Румен Радев, да влезе в пълномощията си на обединител на нацията и гарант за демокрация и да изтегли от кабинета изживяващия се като цензор вътрешен министър.

КПД ще изпрати сигнали до посланиците на държавите от ЕС, както и до „Репортери без граници“ за поведението и заплахите на г-н Бойко Рашков.

Консервативно-патриотично движение

Станислав Недков – Стъки, Недялко Недялков, Юлий Москов и граждани"

Източник/ци: Petel.bg - новини - Стъки и Недялков: Оставка на Бойко Рашков. Пращаме сигнал до ЕС и "Репортери без граници"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!