Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият шеф в „Автомагистрали” Десислава Христова: Всеки пътен обект пълнеше чекмеджето на Бойко с пари и кюлчета

Бившият член на УС на „Автомагистрали” ЕАД Десислава Христова призна, че всеки пътен обект, подхванат от хунтата ГЕРБ, е пълнил чекмеджето на Бойко Борисов с пари и кюлчета злато!

На 13 май 2021 г. „Биволъ” публикува писмо на Десислава Христова, в което тя се възмути от лъжите и неверните твърдения на бившите министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и пътните шефове пред Комисията по ревизията на 10 май.

Освободената след скандала #АПИГейт топмениджърка прави директна връзка между окаяното състояние на държавното дружество, свръхпечалбите на големите строителни компании около доскорошната управляваща партия ГЕРБ и чекмеджето със златните кюлчета и банкноти по 500 евро в спалнята на Бойко Борисов.

Петя Аврамова отказа да предостави самите едва ли не засекретени договори за превъзлагане на дейностите от “Автомагистрали” към частни компании за около 4,7 млрд. лв. дори на Комисията “Манолова”, остава надеждата да бъдат публикувани от служебното правителство.

По време на заседанието на комисията зам.-министърът с проститутките Николай Нанков, тогава в оставка, най-гръмогласно защитаваше пътните проекти като “Струма” и “Хемус”, възложени на “Автомагистрали” без публикувани публично договори с АПИ, Христова споменава и него в писмото.

Същия ден той се е опитал да се свърже с бившата топмениджърка. “Даже Нанков ми звъня”, призна тя, но не е отговорила на обаждането му. Призна още, че със съпруга си са участвали активно в протестите срещу кабинета “Борисов”.

Ето само един въпрос и отговорът на Десислава Христова:

– По какъв начин като схема „Автомагистрали“ ЕАД е изпълнявала ролята на „гара – разпределителна към частните фирми и шкафчето (на експремиера Бойко) Борисов“, както твърдите в писмото си до медията ни?

– Аз не мога да твърдя, а мога да изразя своето дълбоко убеждение, както съм и написала, тъй като, за да обвиниш някого, трябва да стъпиш на доказателства, а моите твърдения са на база на опита ми в работата, публичната информация и оглушителното мълчание на разследващите органи по темата с шкафчетата, кюлчетата и банкнотите в спалнята на премиера.

Както казах, капацитетът на АМ не е бил такъв, че ние да можем да си позволим да се наречем големи и мощни.

Въпреки, че сме завършвали годината на печалба, може да се проследи и колко пари сме плащали на подизпълнителите, за какви дейности и т.н.  Аз съм юрист и не съм инженер-пътищар, но още след първия си месец в дружеството и след като се запознах с договорите, същността на работата в детайли, разговарях с колегите-експерти и т.н., зададох този въпрос на глас, при което получих усмивки и отговор – ами да.

В този смисъл е бил и стремежът да развием дружеството, дори и в други дейности, незабранени от закона, за да бъдем по-стабилни и печеливши. Гара-разпределителна е, защото като се разплаща с подизпълнителите, огромна част от сумите отиват към тях, към тия, с които работим.

За да остават парите в държавното дружество, нали то трябва основно да извършва дейностите? А поради факта, че има премиерско шкафче и поради това, че има мега-фирми, които са „обичайните заподозрени“ във всеки по-голям и скъп обект, мога да направя извод как се пълни това шкафче.

Пак е въпрос на воля, както написах и в писмото до вас, да се проследят потоците на парите, да се проследи внимателно за какви дейности са и да се видят стойностите, по които се работи. Иначе ще е несериозно, тъй като устните изказвания в тесни кръгове не са годни доказателства.

Нито това, че на зададен въпрос защо се случва, или не нещо, отговорът е, че зависи от….и се сочи таванът. Вие това как го разбирате? Таванът като символ на върха на стаята?, ядосва се Десислава Христова.

Източник/ци: Бившият шеф в „Автомагистрали” Десислава Христова: Всеки пътен обект пълнеше чекмеджето на Бойко с пари и кюлчета - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!