Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СВОБОДНО ПАДАНЕ: Фандъкова заряза Бойко, дава оставка и бяга от ГЕРБ

Пълен разпад в шайката на Баце! Йорданка Фандъкова изоставя Бойко Борисов и до месец хвърля оставка от кметския пост в София, като наесен се насрочат нови избори.

Учителката по руски език от Самоков, която наскоро бе натирена от ръководството на ГЕРБ, натрупала черни точки не само пред софиянци, но и в собствената си партия и останалите верни на хунтата настоявали тя да си върви, за да не срива бездруго омазненият от корупция имидж на бившите управляващи.

Ако Фандъкова продължи да представлява партията в София, това само ще дърпа надолу ГЕРБ и допълнително ще отнеме гласове на симпатизанти на предстоящите избори, смятат критиците й в партията, дочу Lupa.bg.

След катастрофалните ремонти и жестокото презастрояване дори в нейния квартал „Манастирски ливади”, чашата преля след последния чутовен гаф със записването в детските градини заради сгрешените формуляри и липсата на адреси, заради което над 10 000 деца останаха извън забавачките. Имиджът на кметицата буквално се срина на нула, въпреки, че самата тя бе обещала да няма нито едно дете без осигурено място в детската градина.

След личните си гафове самата Фандъкова също била склонна да се откаже от кметското място и да напусне изцяло политиката заради липсата на доверие от страна на столичани и вътре в шайката ГЕРБ. Самоковката отдавна споделила на съпартийците си, че няма намерение да се кандидатира за следващ мандат.

Столичната кметица управлява града вече 4-и мандат и се нарежда като най-дълго управлявалия кмет в новата ни история.  На последните избори тя спечели София в люта битка с Мая Манолова.   

Оставката на Фандъкова бе поискана още през 2019-а след чутовния гаф с ремонта на „Граф Игнатиев”, който окарикатури центъра на София и се превърна в т.нар. „ремонт на ремонта”. Последваха и други подобни „подобрения” в столицата, при които самоковската даскалица натрупа огромното недоволство на живеещите в столицата.

Източник/ци: СВОБОДНО ПАДАНЕ: Фандъкова заряза Бойко, дава оставка и бяга от ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!