Бойко Рашков обяви, че ще има много понижения в МВР и че няма да допусне "престъпници с пагон"

Задължително е да има рокади в пловдивската областна дирекция на МВР, това каза пред медии служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той допълни, че днес ще има много сериозен разговор с ръководството на дирекцията. Рашков допълни, че полицаи са се превърнали в престъпници с пагон и той няма да допусни нещо подобно докато е министър. Той каза, че ще се въздържи от изнасянето на повече данни за ареста на шефа на Трето районно полицейско управление в Пловдив, защото не е редно.

От днес началникът на столичната дирекция е с нов началник, съобщи Рашков. Той е понижен заради побоя над протестиращи миналата година.

„Никъде в закона не пише, че могат да се бият деца по време на протестите в центъра на София, а и където и да е в страната“, заяви министърът. Той добави, че боят на протестиращите е бил до степен, че младежите, пострадали от него е можело да бъдат убити. В страната има и други областни дирекции с понижени началници, каза още Рашков, но не уточни кои са.

По въпроса за разследването на сигналите за търговия с гласове, служебният министър каза, че има данни за партии, които се ръководят от „известни лица с големи политически амбиции“. Ако прокуратурата не изнесе данни за уличените в такива престъпления, ще го направи МВР, каза още Бойко Рашков.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Бойко Рашков обяви, че ще има много понижения в МВР и че няма да допусне "престъпници с пагон"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!