Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йордан Цонев: Пеевски кредити от ББР никога не е имал. Атанас Чобанов: Йордан Цонев има връзка с една от фирмите, получили кредит от ББР

Фактите показват, че г-н Пеевски никога не е имал кредити от ББР нито в лично качество, нито в юридическо. Нито той, нито членовете на неговото семейство. Имаме много ясна прадстава, че това, което се говори, не отговаря на истината. 

Това коментира в ефира на Нова тв Йордан Цонев.  

Когато очакваме от служебния кабинет ревизия, която да покаже състоянието на държавата, ние очакваме факти. Журналистическите разследвания са нещо хубаво, нещо полезно, но не са факти. Така че очакваме от министрите е да изнасят единствено и само факти. Така че нека кажат има ли някакви конкретни факти за това , че Пеевски има някакви кредити към ББР, посочи той.

Иначе излиза, че една жена на пазара казала, че ... разбирате ме, нали, допълни той.

Нека се направи проверка, да се направи ревизия. ББР има пълен лиценз, което означава, че има право да дава кредити на малки, големи и средни фирми. Второ, въпросните кредити нека ги проверят как са обезпечени. Но преди това е имало проверка на Европейската централна банка в ББР. Тя каза след проверката, че в ББР няма необезпечени кридити, че в ББР няма лоши кредити, че няма нарушен баланс, посочи Цонев. 

Така че на кого да вярваме - на Мирчев ли, на министър, който е от една седмица на служба или на Европейската централна банка, попита той.

В светлий наш байтошовски комунизъм имаше едно златно правило на успеха във всичките му измерения: "Когато се спъне шефа, падам аз." В европейската демокрация нещата комай си останаха същите: Когато се спъне Пеевски, все пада Д. Цонев /*15 милиона ББР/.
Що така?
Някой от служебните президенстско-министерски кобри дали знае!? Ако не знае, вече знае.

Николай Марков - Posts | Facebook

Атанас Чобанов: Йордан Цонев има връзка с една от фирмите, получили кредит от ББР

Връзка с името на депутата от ДПС Йордан Цонев излиза от една от фирмите, които са получили 115 милиона лева кредит от Българска банка за развитие. Това съобщи пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващият сайт „Биволъ“ и уточни, че по техни проучвания тези средства са инвестирани в покупка на хотел в Гърция, на полуостров „Халкидики’:

„Според гръцките медии фирмата, която стои зад тази покупка на хотела, е „Ултрастрой“, а тя по документи е държала собственост на фирма, свързана с кума на Йордан Цонев. Има и имотни отношения с неговото семейство, така че нещата отиват към разследване на самия Цонев, ако тръгнем по този път“.

Чобанов заяви, че би окуражил министър Кирил Петков да не се занимава с българската прокуратура, а да се обърне към прокуратурата на Гърция за разследване на мащабно пране на пари.

„Този случай със 115 млн. лв., които вместо да подпомогнат малки и средни фирми, отиват в един хотел, чиято собственост се свързва с политически лица в България, е класически случай на злоупотреба, която трябва да бъде разследвана от компетентната прокуратура. А тя териториално е в Гърция, там трябва да се обърне министърът. Ще бъде много забавно, ако го направи“, допълни Чобанов.

Според него Иван Гешев и прокуратурата няма да разследват безпристрастно и задълбочено обявената от министър Кирил Петков информация, че 8 компании са получили големи кредити от Българската банка за развитие.

Fakti.bg

Източник/ци: Petel.bg - новини - Йордан Цонев: Пеевски кредити от ББР никога не е имал

Атанас Чобанов: Йордан Цонев има връзка с една от фирмите, получили кредит от ББР – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!