Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СТАВА СТРАШНО: Тотална проверка на обществените поръчки на ГЕРБ! Министър казва как глутницата на Бойко краде България

Става страшно за глутницата на Бойко Борисов! Правосъдният министър Янаки Стоилов разпореди проверка на Агенцията по вписванията, Търговския регистър, дирекция „Българско гражданство” и сключените там договори

„Възлагам на дирекция „Вътрешен одит” и на инспектората към министър да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция „Българско гражданство” и проверка на обществените поръчки и сключените договори през последните години”.

Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов при представянето на екипа и приоритети си, предаде репортер на БГНЕС.

В екипа на Стоилов влизат двама заместници. Това са следователят в Националната следствена служба Мария Павлова, която и преди е участвала в служебно правителство и пловдивският адвокат Иван Демерджиев, ръководител на Адвокатската колегия в града под тепетата. Началник на кабинета на министъра е юристът Мариян Карагьозов, а медиен съветник журналистът Мария Папазова.

Ще проявим нетърпимост към лошите практики, обеща Стоилов и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство, местата за задържанията и вписвания.

Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет, каза още министърът.

Организацията на предстоящите избори също са сред приоритетните задачи пред служебния министър, но по думите му те не са най-тежката част от дейността на министерството, което отговаря само с организацията на вота в местата за задържане. Така, че не става въпрос за повече от 1500 лица, които ще имат право да гласуват. За нас е важно да подобрим електронното обслужване на гражданите, каза още Янаки Стоилов.

Източник/ци: СТАВА СТРАШНО: Тотална проверка на обществените поръчки на ГЕРБ! Министър казва как глутницата на Бойко краде България - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!