Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-министърът на правосъдието - човек на Каракачанов ще защитава дейността на паспортната мафия от долни посегателства

Прясно назначената за зам.-министър на правосъдието Мария Павлова се оказа човек на... бившия вицепремиер Красимир Каракачанов, научи Lupa.bg.

Запознати със съдебните дела на екс военния министър съобщиха, че до края на месец май Павлова трябва де се яви като ключов свидетел в Софийски районен съд по делото на Красимир Каракачанов срещу държавната служителка Катя Матева.

Катя Матева е служителката, която в качеството си на директор на Дирекция „Българско гражданство” в Министерството на правосъдието разкри дейността на паспортната мафия.

Тя се опита да пресече нередностите при предоставяне на български паспорти. Матева подаде прословутия сигнал до прокуратурата през 2014 година, който доведе до първата проверка в Държавната агенция за българите в чужбина, разкрил нередностите с издаването на удостоверенията за български произход на чужденци, които нямат нищо общо с България.

През 2016 година Катя Матева подаде и сигнали до ДАНС за продажбата на паспортите. Това я превърна в неудобна за ВМРО и една от първите задачи при влизането на партията във властта бе нейното отстраняване.

На практика Матева беше единствената, която защити интереса на държавата, заради което в продължение на 5 години беше смазана. Но въпреки това тя спечели всички дела и отново беше възстановена на същия пост.

Сега обаче Каракачанов води гражданско дело срещу Катя Матеева. В кориците на делото му откриваме, че тя толкова го е притеснила с обвиненията си, че Каракачанов получил инфаркт на окото. От друга страна обаче по нищо не личи смъртта на собствената му сестра точно преди Великден да го е притеснила

Другият свидетел, който ще се яви в съда в полза на Каракачанов, освен Мария Павлова, била съпругата на бившия военен министър – Росица Слабакова-Каракачанова.

По неофициална информация за назначаването на Мария Павлова пък лобирала Илияна Йотова. Като вицепрезидент тя е тази, която издава указите за получаване на българско гражданство

May be an image of 5 people and people standing

ТАЗИ, от дясно на Гешев е новата зам. министърка на правосъдието, Мария Павлова...
А г-н министъра вчера заяви, че вече не искал дисциплинарно производство за отстраняването на Гешев. Чакал сигнали от гражданските организации за разглеждане във ВСС. Ама на нас ни се изписа писалото от толкова сигнали.

С подобни трудно ще имаме истинска промяна.

Стягайте се за изборите и за площадите след изборите!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ - България Обединена с Една Цел - Posts | Facebook

Източник/ци: Зам.-министърът на правосъдието - човек на Каракачанов - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!