Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко с подарък!? Къща за 5 млн. евро в Гърция, вижте пътя на парите (ДОКУМЕНТ за далаверата)

Бойко Борисов и бившият шеф на Комисията за финансов надзор Стоян Маврдиев са придобили по незаконен начин две къщи в Гърция на първия ръкав на полуостров Халкидики на стойност около 5 милиона евро, разкри Narod.bg. Имотът на Баце е подарък за „бонусите”, които в течение на десетилетие отпускаше на подчинените си крадци, призна нашият източник.

Къщите са закупени от Стоян Мавродиев чрез подставено лице – кипърската фирма „Вердаско“, но парите са преведени от по банковите сметки на продавача Димитър Ламбовски. Той притежава и запис с гласа на Мавродиев, който уговаря точно тези подробности по покупката на двете къщи.

Сега обаче лъснаха нови данни – за връзката на българска фирма с далаверата – „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД, гушнала яки милиони от единствената държавна Българска банка за развитие, по разкритието на новия икономически министър Кирил Петков.

В Имотния регистър, обаче, няма никакви обезпечения за заема на тази фирма от ББР. Но има обосновани съмнения, че чрез това дружество е купен хотел „Мираджио” на Халкидики.

Дали той е вписан като обезпечение, пита bird.bg.

Голямата изненада сред топ кредитополучтелите на ББР е „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД. Според оповестените днес данни това дружество е забърсало, с извинение за израза, между 115 и 140 млн. лв.

Дружеството е създадено през 2019 г. и очевидно доста бързо е успяло някак да впечатли ББР,за да се нареди сред топ кредитополучателите.

Собственик на компанията при учредяването й е „Ийст Уест Пропъртийс“ ЕООД. Сега правната форма на Ийст Уест Пропъртийс“ вече е АД.

Краен собственик спорд Търговския регистър е Емил Робертов Василев. Д ден днешен „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД няма публикуван отчет за да се разбере какво е финансовото й състояние.

От данните в Търговския регистър не личи и по кредита да са учредени някакви обезпечения от страна на „Интернешънъл инвестмънтс“.

Източник/ци: Бойко с подарък!? Къща за 5 млн. евро в Гърция, вижте пътя на парите (ДОКУМЕНТ за далаверата ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!