Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков: МВР умишлено си е затваряло очите за купен вот

Ще гарантираме изборите, като недопуснем служители на МВР да съдействат на избиратели и симпатизанти да гласуват за точно определена партия. Става дума за купен вот и за осигуряване на гласуване за точно определена партия - ще направим възможното да не допуснем купен вот, който да изкриви политическата картина у нас. МВР умишлено си е затваряло очите за курения вот.
Това заяви служебният министър на МВР Бойко Рашков. 

Рашков потвърди, че ръководителите на службите за сигурност са напуснали местата си с назначаването на служебния кабинет и до септември са в неплатен отпуск. Пуснал ги е бившият премиер.

Заварих почти същата обстановка в кабинета на министъра от преди 10 години насам. В самото ведомство няма съществени промени, но има много сериозен капацитет да отговори на обществените очаквания. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР, обясни той пред bTV.

Той посочи, че дори малко е закъснял с първото си уволнение. Министърът каза, че хората, които са уволнени от системата, са с придобито право на пенсия. Аз се разделих и с главния секретар на МВР - с уважение.

Чистки направиха и ще направят гражданите, заяви Рашков по повод твърденията за това, че служебният кабинет провежда рокади в ключови ведомства. По думите на Рашков службите ни за сигурност са се самообезглавили, тъй като те нямат ръководства в момента.

Когато става дума за уволнения, става дума за това, че хората поискаха тази промяна, заяви още Рашков. Той подчерта, че списъци за уволнения не е имало и няма да има. "Длъжностните лица, които ще бъдат сменени в следващите дни, ще бъдат сменени заради несправяне с работата си. Имаме информация за преминаване през границата на мигранти, както и информация за служители, които са катастрофирали със служебна кола през почивните дни, коментира още Бойко Рашков. 

Срещу длъжностни лица, които са влезли в престъпни връзки, МВР ще бъде безкомпромисно, заяви Рашков. 

За началника на политическия си кабинет, Елена Павлова Фичерова-Караиванова, Бойко Рашков заяви, че не може да твърди, че я познава лично. "Аз се позаинтересувах от нейната биография и сам стигнах до нейния избор. Нямам никакви бележки по нейната работа, уточни Рашков. Припомняме, че според публикации в медиите Фичерова е била учредителка на партията на Васил Божков, "Българско лято", като е била издигната за кандидат-депутат, но се е оттеглила.", обясни вътрешният министър.

.

Източник/ци: Бойко Рашков: МВР умишлено си е затваряло очите за купен вот

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!