Следвайте "Буднаера" в Телеграм

#Барселонагейт в Narod.bg: Нефтен бос, свързан с „Мултигруп”, купил къщата на „Мис Бикини”, каква е връзката на Бойко с олигарха Жоро Инса?

Разкритията на Narod.bg по световния скандал около Бойко Борисов и неговата любовница и майка на дъщеря му Борислава Йовчева, продължават! Нефтен бос, свързан с „Мултигруп”, е дал парите за луксозната къща на „Мис Бикини”, за която писаха водещи медии по цялата планета с хаштага #Барселонагейт.

Каква е връзката на Бойко с олигарха Георги Самуилов, собственик на „Инса Ойл”, познат повече като Жоро Инса и защо петролният бос е решил да похарчи 3 милиона евро за охолството на поредната метреса на Баце?

Връзката между бизнесмена и Баце е заровена в сделки за милиони и рекет от хунтата ГЕРБ, за да принудят Георги Самуилов да „сътрудничи” на мафията около Борисов, обясни източник на Narod.bg. Освен това Жоро Инса станал и спонсор на Баце в първото му правителство, когато давал горива на МВР и Военното министерство.

„Мис Бикини“ се уреди с къща в Барселона с парите на Жоро Инса

Собственикът на „Инса Ойл“ и бивш финансов директор на „Мултигруп“ Георги Самуилов е от Раковски. За последно неговото име в медиите нашумя при празнуването на 50-годишния му юбилей в Античния театър на града през 2015 г. Община Пловдив оказа тази чест на Самуилов срещу 2880 лв. такса.

До преди него, а и след него в съвременната българска история никой не си беше позволил да празнува юбилея си в паметник на културата от национално значение, дори и по времето на комунизма.

Възходът на Жоро Инса, както е известен в Пловдивско, тръгва от „Мултигруп“, където е финансов директор на групировката на убития Илия Павлов през 90-те години на миналия век. През 2001 г. основава петролната компания „Инса ойл“.

Пет години по-късно компанията попада под прицела на Ваньо Танов, който по това време е шеф на НСБОП, започва проверка за далавери с горива. През март 2006 г. спецченгета нахлуват в базите на петролната компания „Инса Ойл“ в Раковски и село Белозем. След 9 часа обиск изземват документация от офисите.

Следват обвинения в укриване на акциз и ДДС за десетки милиони. „Инса ойл“ обаче обжалват наказателните постановления, печелят и заведените делата за укриване на данъци.

Жоро Инса е обект на разработка на МВР по време на тройната коалиция.

Вальо Танов продължава битката си срещу „Инса ойл“, когато е шеф на митниците, но над компанията има политически чадър на по-високо ниво в ГЕРБ, според публикации в пресата. Пак според тях Георги Самуилов е описван като спонсор на МВР и Министерството на отбраната по времето на първото правителството на Бойко Борисов, заради доставката на горива за силовите ведомства.

Любопитен детайл е, че цели пасажи от публикувания финансов отчет на дружеството в Търговския регистър за 2016 г. е размазан и не се чете. Същото се отнася и за дъщерната компания „Инса“, която държи 99% от собствеността на „Инса ойл“.

„Инса ойл“ е реализирала приходи от 253 млн. лв. през 2016 г., което е с 11 млн. лв. по-малко спрямо година по-рано. Оборотът от продажбата на горива е 223.5 млн. лв. Печалбата на компанията възлиза на близо 9 млн. лв.

Георги Самуилов има и хотели по Черноморието. До 2016 г. беше сред концесионерите на плажа на Слънчев бряг, който през 2017 г. беше даден на фирма свързана с Младен Михалев Маджо.

През декември 2017 г. Столичният общински съвет (СОС), управлявана от гербаджийката Йорданка Фандъкова, разреши 67.646% от капитала на Общинска банка, които до този момент бяха собственост на общината, да бъдат продадени на „Новито опортюнитис“. Офертата на фонда от 46 млн. лева беше единствената подадена в процедурата по приватизация.

Източник/ци: #Барселонагейт в Narod.bg: Нефтен бос, свързан с „Мултигруп”, купил къщата на „Мис Бикини”, каква е връзката на Бойко с олигарха Жоро Инса? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!