Говорителят на служебния кабинет: Разкритията за ББР са скандални, няма да спрем дотук

„Очевидно министър Кирил Петков знае повече от мен за проверката в Българската банка за развитие. Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че част от тях са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големият бизнес”.
Това заяви пред Нова телевизия говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Факт е обаче, че само за три дни служебното правителство направи много, а ние няма да спрем дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата ще разберем тази седмица”, добави Кутев.

Той добави, че поканата да бъде говорител на служебния кабинет е дошла от президента Румен Радев.

„Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото”, каза той.

Той обясни, че слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение: „В служебния кабинет може да има хора от много места, но това не значи, че ние сме зависими от някого."

Той коментира и уволненията по високите етажи на властта от последните дни: „Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата".

Според Кутев, задача номер едно е подготовката на парламентарните избори. Ваксинацията и кризата с COVID-19 представлявали голям проблем.

„Не е въпросът да се махат зелените коридори, търсим повече участие на личните лекари - трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите”, обясни той.

Що се отнася до Националния оперативен щаб, решение се чака до 2-3 дни, вероятно ще има промени, според говорителя на служебното правителство.

Ми що пък да не е от Божков... това, че жената е била член на партия... Той и Борисов е бил член на Българската комунистическата партия. И не е само Борисов, в ГЕРБ има повече комунисти от БСП, коментира Кутев назнаението на началника на кабинета в МВР..

Не трябва да отговаряме за всяко назначение. Говореше се, че правителството е на БСП, сега се говори за човек на Васил Божков в МВР. Може и да има човек на Божков, но това не значи, че сме зависими от него или от Дубай. След като 10 години управляваха и доведоха ситуацията дотук, сега обръщат всичко, че имало един кандидат от Божков, коментира още той.

Поканата да стана говорител на кабинета дойде от президента. В България настанаха времена за промяна, а това служебно правителство има шанс, обясни той.

.

Източник/ци: Говорителят на служебния кабинет: Разкритията за ББР са скандални, няма да спрем дотук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!