Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изчегъртването продължава: И шефът на Авиоотряд 28 си отива

Шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков е поредният висш държавен чиновник, който вероятно ще бъде сменен от служебното правителство, научи Lupa.bg от достоверни източници. Той е на поста вече 6 години и от дълго време е сред най-приближените до бившия премиер Бойко Борисов. 

Очаква се в близките дни министърът на транспорта Георги Тодоров да предложи на служебния премиер Стефан Янев и на правителството 53-годишния ген. Коджейков да бъде освободен като генерален директор.

Според правилника за дейността на Авиоотряд 28 ръководството и контролът върху дейността му се осъществяват от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Генералният директор се назначава и освобождава от министъра на транспорта след съгласуване с министър-председателя. 

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров вероятно ще смени Тодор Коджейков като генерален директор на Авиоотряд 28

Тодор Коджейков завършва през 1993 г. Националната спортна академия в София. Бил е национален състезател по академично гребане. От 30 юли 1993 г. е на кадрова военна служба в НСО. Бил е охранител на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов, както и на Бойко Борисов, докато бе кмет на София. Между 2009 и 2011 г. учи магистратура „Национална сигурност и отбрана“ във Военната академия в София.

През април 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначи Коджейков за началник на НСО, където остана на поста до 2015 г. Тогава е назначен за шеф на самолетите на властта. През последните години имаше няколко инцидента с правителствения "Фалкон", и то когато на борба бе вече бившият премиер Бойко Борисов.

В последните няколко дни служебното правителство отстрани от постовете им редица ключови началници, без да посочи конкретни аргументи. 

Източник/ци: Изчегъртването продължава: И шефът на Авиоотряд 28 си отива - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!