МВР министърът Бойко Рашков: Спецслужбите са обезглавени – шефовете им са в отпуск до септември, (разрешен лично от премиера Борисов!), изчегъртването на ГЕРБ продължава

"Всички шефове на служби към МВР са в болнични или неплатен отпуск до м. септември, разрешен лично от премиера Борисов. Причината - да не бъдат уволнени от новия министър".

Това написа в профила си във фейсбук Ивайло Мирчев от "Да, България".

"С тези си действия те поставят в риск националната сигурност на страната, грижейки се за собственото си оцеляване.

Досега знаехме, че Бойко го е страх. Страх го е от опозицията, да се появи в парламента, да дойде на дебат, да покаже ревизионните актове на Лукойл, страх го е от Путин, от Ердоган... За Борисов го знаехме. Вече го знаем и за шефовете на МВР службите, че са заешки сърца. Хората, които трябва да се грижат за сигурността на всички българи се крият като мишки по примера на техния главатар", пише още той.

Ръководителите на службите са в неплатен отпуск до септември. Това съобщи по Би Ти Ви служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив.

Държавата е без ръководители на службите. Тези служби сами са се обезглавили, каза още Рашков.

По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел.Той е свидетел по делото за джиповете.

Делото не се движи, то стои с политическа цел, каза още служебният вътрешен министър. 

Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък. 

Той съобщи и че в следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли.

„Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално“, каза Рашков. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ.

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка. 

„Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София“, заяви служебният вицепремиер и силов министър.

„Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества“, заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

„Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации“, каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция на Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков. 

Пресцентърът на НСО по повод твърдения в медии: Шефът на НСО не е излязъл в отпуск, работи

"Началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Служебният министър Бойко Рашков тази сутрин съобщи, че ръководителите на службите у нас са излезли в отпуск до септември, но не посочи поименно Тонев.  

Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19, допълват от НСО.

Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав."

Източник/ци: Petel.bg - новини - Ивайло Мирчев: Всички шефове на служби към МВР са в болнични или неплатен отпуск септември заради страх от уволнение

МВР министърът Бойко Рашков: Спецслужбите са обезглавени – шефовете им са в отпуск до септември, изчегъртването на ГЕРБ продължава - Narod.bg

Petel.bg - новини - Пресцентърът на НСО по повод твърдения в медии: Шефът на НСО не е излязъл в отпуск, работи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!