Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ботев най-точно е описал Каракачанов

От известно време лидерът на ВМРО и доскорошен военен министър и вице на Борисов – Красимир Каракачанов, непрекъснато повтаря, че трябва да се чете стихотворението на Христо Ботев „Патриот“. Внушението е, че всички други, освен неговите акрани, са лъжепатриоти, а той е най-честният, некорумпиран и морален стожер в България.

Тази наглост не е изненада, тъй като Каракачанов отдавна е ясен на повечето българи „що за стока“ е. Разбира се, в обилните си предизборни изяви той не споменава нито дума че бе част от проекта на Николай Бареков, дали се е облажил финансово от това участие, за отричането си от известни бизнесмени, които са му помагали дълго време. Не споменава и за комисионните по различни сделки, свързани с армията, продажбата на апетитни имоти, собственост на МО и пр. Но „Патриот“ – това трябвало да четем, за да разберем къде е истината.

Така да бъде.

ПАТРИОТ 

Христо Ботев 

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа! 

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква за туй ходи,
че черквата й търговия! 

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
залага си и жената. 

И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
а вий него със трудът си! 

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
изяда си и месата.

Колко прав и прозорлив е поетът – каракачановци не са от вчера и днес! По-добре никой не би могъл да го опише тоз съвременен патриотин.

Американският политолог Харолд Ласуел казва: Политиката това е: кой получава, какво получава, кога получава и как получава.

Сигурно Каракачанов смята, че това се отнася за други, защото той е гениален политик с кристален морал. С тези качества ли участва в правителство, превърнало се в символ на корупция, рекет, насилие, кражби и лъжи?  Сигурно е случайно, или заговор, че след Борисов той е вторият най-желан персонаж за карикатуристите.

Емил Азар

Най-едното патриот в ляво

Източник/ци: Ботев най-точно е описал Каракачанов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!