Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Глутницата на Бойко властва с подкупа, шантажа, зависимостта и страха – ето го котилото на Мата Хари

Докъде стигнахме – рай за перото и ад за душата! Гледам картинката от заседанията на Комисията „Манолова“ и си мисля, че бедите на нашето племе май се дължат на хаотичната кръстоска от различни етнически семена.

Какво да се прави – кръстопът на география, народи, богове и ДНК?! И нищо друго не ни остава освен да повторим вопъла на Патриарха Иван Вазов 120 години по-късно – елате ни вижте…

Рота ала Мата Хари

Да започнем от фауната, изскочила в Народното събрание, наричано още Храм на народовластието, макар че у нас суверенът е суверен, колкото България е суверенна държава.

И преди, и сега – от Кобургите, Първата световна война и Пакта с Хитлер през Москва до Вашингтон и Брюксел. Нейсе, Историята си е куртизанка отвсякъде, ама днешното дередже вече не се трае. Елате ги вижте във фокуса на камерите – новите медийни „звезди“ Светослав Илчовски и Иван Ангелов, а до тях някакъв вероятно от същата порода.

Разпищолени, потни, брадясали, с визия на джамбази, думбази или местни феодали, които могат да поръчат цяла рота ала Мата Хари за верни авери в далаверата. Ако трябва, ще цакат с кюлчета от жълтия метал от софийските павета до Банкя. Всичките от едно котило…

В момента на публиката се подхвърля прозрачният номер с полемиката около автентичността или фалшификацията в показанията на Илчовски. Преторианците на Бойко Борисов в парламента, казионните апологети от типа на Шарлан, пардон – Харалан, в съзвучие със зомбитата от социалните мрежи се опитват да търсят противоречия и чакат доказателства.

Вероятно от онези 1,2 млн. страници документация от държавното дружество „Автомагистрали“, раздало на „наши хора“ близо 5 милиарда по целесъобразност?!

Например за спешните потребности на изоставения Северозапад, където обаче и до днес „отсечката на смъртта“ между Ботевград и Мездра продължава до взема кървав данък…

Животът ни е дал достатъчно доказателства за това, че престъпленията по правило се извършват по устав, а корупцията се покрива със смокиновото листо на адвокатската абракадабра.

Натам води и масовата нагласа след закъснелите откровения на нашенския покорител на „американската мечта“, наречен Илчовски. Този „супермен“ на първоначалното натрупване хич не ми е симпатичен, като цялата подобна пасмина новобогаташи, но личното отношения в случая няма абсолютно никакво значение.

Важното е, че този природно интелигентен хитрец/наглец, който умишлено говори на диалект, направи безпощадна дисекция на Системата „Борисов“.

Чисто и просто печелившият по 15 милиона на година заяви на висок глас всеизвестната истина, страшна и опасна за бедните, които не могат да си позволят охрана, скъпи адвокати, бронирани автомобили и медиен чадър…

Златни зрънца за Пилето и Черепа

Всъщност аграрният милионер само огласи и потвърди „обоснованите предположения“ ала Цветан Цветанов, които нямат нужда от доказателства. А и родната Темида никога няма да намери достатъчно правни аргументи, за да удари тежко по масата със съдийското чукче.

Народът обаче, извън подвластните на хипнозата „Бойко“, отдавна е наясно, че Системата се крепи върху източването на държавния бюджет и еврофондовете чрез всевъзможни номера като осветените „форсмажорни поръчки“ покрай магистралите и борсовия допинг за Пилето…

Технологията ГЕРБ включва: приватизационни схеми за сметка на данъкоплатците от типа на БМФ; „обществени поръчки“ за точно определени компании; търгове и концесии с белязани карти; избирателно финансиране на общини според това кой кмет е удобен и обратно; рекет и отнемане на бизнес чрез репресията на МВР и Темида; постоянно наливане на пари по различни параграфи за поддържане на чудовищен административен апарат, използван като електорален контингент; контрол върху големи обществени групи, например футболните привърженици, чрез спускане на назначени от Властта „собственици“, натоварени със задачата да използват фенклубовете като шпицкоманди, охраняващи Системата.

Впрочем, Васил Божков в прав текст заяви кой и как го е командировал на „Герена“. Подобна е картинката в Пловдив, Стара Загора и на други места.

Има ли смисъл да продължавам с телефонния указател? Да не пропусна, че бенефициентите по различните проекти по правило връщат ресто за Черната каса на ГЕРБ и това е прозрачна публична тайна.

Така, както се знае от всеки човек с два грама мозък в главата, че повечето от футболните босове плащат данък „Власт“ чрез финансирането на съответните клубове. Питайте под тепетата по каква причината преди няколко години там внезапно кацна габровецът Цветан Василев („Ботев“), а после и Христо Крушарски („Локомотив“) от Говедарци? И двамата, по собствените им признания – привърженици на ЦСКА, без никаква родова и емоционална връзка с Пловдив.

Очевидно са били изпратени със специална мисия или по-точно – да осигуряват електорат срещу преференции в бизнеса като тези за Черепа, Пилето, Котараците, Каратиста, Мишо Бирата, Гинка Върбакова, Суджуците, Братовчедите и т.н.

Мизата за всеки е различна, а рекордът май се пада на Васил Божков със 700 милиона лева далавера за сметка на данъкоплатците, за която трябваше да си плати в Подуяне? И „най-богатият българин“ го направи като наля около 25 млн. лева за има-няма година на „Герена“. А сега се оказва, че беглецът в Дубай скача срещу онзи, който му е връчил празен чек от Пещерата със съкровищата на Али Баба…

Луканов и Костов – аматьори?

Точно така! Сатанизираните идеолози на криминалния преход всъщност се оказаха скромни аматьори, дегизирани в червено и синьо. Карлович бе идеолог на реставрацията на капитализма, а Командира прокара с желязна ръка реституцията и приватизацията, започнали още при Филип Димитров.

И двамата обаче твърде бързо паднаха от върха, тъй като не проумяха най-важното, а именно – народът трябва да се котка с моркова и тоягата. Тоест, да се раздават пари според етажа и слугинажа. По примера на Тодор Живков, чиито уроци най-добре усвои неговият телохранител.

Сега се питаме защо една съвсем нормална и рутинна процедура при демокрацията като смяната на правителството се превърна в шекспирова драма с елементи на национална трагедия?

Много просто – Системата „Борисов“ е базирана върху подкупа, шантажа, зависимостта и страха на широка основа и по тази причина всяка промяна води до брутални катаклизми по цялата верига.

Социалният организъм на България е блокиран от корупционни шифри и пароли. За разлика от практиката в цивилизования свят, където администрацията е реално деполитизирана и автономна, за да не зависи от избори и парламентарна конюнктура.

Бизнесът винаги играе със силния на деня, но се пази от селски номера като тези на Пилето и подобните от фауната. У нас обаче всичко се развива по сюжетите на Алеко Константинов с партийния партизанлък в изпълнение на Бай Ганьо, Дочоолу, Гочоолу.

В добавка и Солунската митница, актуализирана под формата на магистрали, зали, БМФ, ЧЕЗ, БЕХ, ВИК, летище „София“ и т.н.

Когато лейтенантът става „генерал“

Придворните „мисирки“ получават оргазъм, когато величаят Бойко Борисов като „генерал“. А той всъщност е носител на съответните оборотни пагони според ведомостта на МВР, където бе главен секретар.

Подобно на още десетки служители със същия ранг. Ако щатното разписание е останало същото като при „комунизма“, то и бившата министърка в централата на  „Гурко“, „6 септември“  и „Паренсов“ – Румяна Бъчварова, би трябвала да има звание генерал-полковник!

Така, както един областен първи секретар на Партията – Димитър Стоянов, изведнъж се оказа с три звезди на костюма като вътрешен министър през 70-те години на миналия век. Да оставим обаче хералдиката на номенклатурата и да се съсредоточим върху важното.

Бойко Борисов стигна до последните унизителни за него и за България разкрития, които няма да останат без продължение, тъй като бе произведен в чин Недостижим. Тоест, неподвластен на критика и смяна. И затова сега цялата нация преживява тежък морален абсцес, докато изхвърли болните клетки от своя силно повреден организъм. Така е, когато лейтенантът от Шайката става „генерал“ по „царска воля“.

Без подготовка, класа и самосъзнание за мисията. И затова той няма други инструменти за реализация на Властта освен тези от улицата, а именно – натискане надолу, поклони нагоре, рекет и жестове ала Робин Худ от СИК или ВИС.

Погледнете обкръжението Му с лицата на Мозъка, Манев, Биков, Кирова, Каназирева, партньорите на карти от сивия сектор, преценете какво общо има с такива като Пилето, Каратиста и разните мутро-бизнесмени с татуирани бицепси и си правете сметката що за Бащица са ни спуснали старите влъхви от Държавна сигурност от седянката „Монтерей“.

Вероятно разбирате каква е била идеята? И те я постигнаха – чрез профанация и чалгализация да се наложи надпартийна бойковизация, разбирай – бандитокрация.

В същото време във Великобритания премиерът Борис Джонсън е разпъван на кръст заради квитанция и ваканция. Поводите за общественото и медийното брожение са един ремонт на резиденцията на „Даунинг стрийт“ №10 и един воаяж с годеницата до Карибите, финансирани с неясни пари.

Бедният Борис, фанатичен почитател на Чърчил, защо не бе Борисов, за да качи любимата си на правителствения самолет? Точно като футболните „тигри“ от Бистрица! И да му ръкопляскат докато бие „комунистите“ с филия мас в ръката, подпрян на мъжествена патерица по къси гащи под икони и свещи. Къде си, велики Алеко да видиш римейка на своя безсмъртен сюжет?!

Георги Атанасов, специално за „Уикенд”

Източник/ци: Глутницата на Бойко властва с подкупа, шантажа, зависимостта и страха – ето го котилото на Мата Хари - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!