Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Самолетите превозиха чували с пари на Бойко до банка в Дубай – Скандалът с фурмите е ала-бала: Криминалист пред Narod.bg

Скандалът с полетите до Дубай, с които уж пратихме храни на една от най-богатите държави в света – ОАЕ, а получихме12 тона фурми, е ала-бала и прах в очите на народа – самолетите пренесоха няколко чувала с пари на Бойко Борисов до дубайска банка, където са оставени по сметката на подставено лице.

Това скандално разкритие направи криминалист, доскоро свързан с глутницата на Мутрата, който категорично настоя за анонимност.

„Това може да ми коства живота, нормално е да се пазя. Истината е, че целият скандал с фурмите беше замислен и организиран от Баце с помощта на Иван Пилето с една-единствена цел – да се скрие част от заграбеното, защото протестите през лятото на 2020 г. вече вещаеха краха на мафията ГЕРБ.

Бойко се беше изплашил сериозно, че може да се стигне до кървави ексцесии, които ще доведат до международен натиск да хвърли оставка.

Милиарди, откраднати през последните години, обаче стояха кеш по сейфове и гардероби, които няма как да бъдат внесени в българска банка.

Затова бе измислена тая дивотия с храните на Иван Пилето – така чувалите заминаха под охрана за Дубай”, осветли мръсотията читателят на Narod.bg.

Първоначално се разбра, че срещу БГ храната ще получим дарение на медицински консумативи в условията на пандемия, после че то е част от бартер с български хранителни стоки, а накрая се оказа, че е пристигнало голямо количество…фурми.

Около тази операция с участието на правителството „Борисов“ все още има много неизвестни, а твърдения, идващи от едно и също място, си противоречат.

А тя стана актуална отново покрай работата на комисията по ревизията в 45-ия парламент. На едно от нейните заседания съсобственикът на фирмата „Градус“ АД (предоставила част от продукцията в износа до ОАЕ миналата пролет) Иван Ангелов – Пилето в отговор на питане от депутат каза, че те са на печалба от фурмите – твърдения, които по-късно в отговори до „Дневник“ бяха опровергани от компанията му.

Но с изявата си той потвърди, че и двете фирми, изпратили стока за Дубай са свързани с близки до вече бившия премиер Бойко Борисов (Ангелов представи отношенията им „като мъжки“ и че играят често белот).

Дарение ли е, сделка с печалба или нещо тайно?

За цялата история в началото на пандемията се разбра една сутрин през април 2020 г. от думите на Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб.

Тогава той се похвали, че България е получила 15 тона медицински консумативи, дарение от ОАЕ.

Малко по-късно, разследване на сайта „Биволъ“, потвърдено и с документи, показа, че по-голямата част от това количество са фурми.

Те бяха обявени от министъра на икономиката Емил Караниколов (малко по-късно той подаде оставка, по искане на тогавашния премиер Бойко Борисов, за да се опровергаят внушения за зависимостта му и тази на още двама министри, с ДПС) за „питателна храна“ и че са изпратени от „производители на фурми“.

В крайна сметка въпросните 15 тона се оказаха в БЧК като конкретно за фурмите (около 12 тона) бе обявено, че ще бъдат раздадени на социално слабите.

„Това, което сме дали, е върнато чрез фурми и ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба“.

Още при избухването на скандала през април миналата година поставеният под карантина заради това, че ескортираше полета до ОАЕ министър на икономиката Емил Караниколов обяви в интервю, че става дума за питателна храна, която ще бъде дарена.

Присъствие на Караниколов в единия от двата полета с днешна дата Иван Пилето обясни пред комисията по ревизия в духа на цялостната му концепция за сътрудничеството между бизнеса и държавата:

„Смятате ли, че държавата може да натовари едни краставици и да ги закара в Дубай. Трябва да има някакво високопоставено лице, което да представлява държавата. А това, че съм натоварил краставиците, е факт“.

От репликите какви краставици, а не месо – се разбра, че е имало и зеленчуци. Но не се разбра за най-важните чували, скрити в товара – крадените от Бойко и сие чували с пачки, които са били доставени за банка в Дубай по сметка на подставено лице.

Тиквата има връзки в Дубай, които му помагат да скрие откраднатото от България

Източник/ци: Криминалист пред Narod.bg: Скандалът с фурмите е ала-бала – самолетите превозиха чували с пари на Бойко до банка в Дубай - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!