Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вежди Рашидов: Опитват се да направят президентска република... на местото на Бойковата

Корабът на ГЕРБ не потъва. Аз не съм предател. В момента има национален блок против партията. Затова в трудния момент аз оставам в ГЕРБ. Не става въпрос само за премиера Борисов. Там видях едни изключително умни и интелигентни хора. 

Това заяви Вежди Рашидов, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, в интервю пред Би Ти Ви.

„20 години съм около ГЕРБ и Бойко Борисов. Споделям каузата на ГЕРБ. Бил съм през целия си живот безпартиен, но винаги съм повтарял, че манталитетът ми е такъв – в труден момент. За ГЕРБ е труден момент, но корабът не потъва. На 70 години вече кариера не гоня. Леко съм уморен, но не съм предател. В такъв труден момент, когато има национален блок против тази партия, тогава мъжете се познават. Затова оставам в трудния момент да помагам с каквото мога. От 5 мандата съм там и видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да ги предавам“, обясни той.

Не стана ясно обаче дали името му ще присъства в листите на ГЕРБ на предстоящите избори през юли месец.

„Ще помисля. Това би било последният ми шанс да ударя звънчето“, уточни той.

Рашидов беше лаконичен за новия министър на културата проф. Велислав Минеков. „Не мога да давам оценки. Нека минат тези 2-3 месеца. На добър час“, пожела му той.

„ГЕРБ е първа политическа сила. Това е жива организация. Без коалиционни правителства вече много трудно ще се управлява. Хубаво е понякога да има отстъп и политиците да си почиват след дълго управление. ГЕРБ е монолитна партия, тя е сплотена и това е много добре. Мисля, че ще глътне чист въздух. Трудно е управлението. Сега всеки нещо обещава. ГЕРБ понесе много тежки отговорности в трите си мандата.

Сега се опитват да направят президентска република.

Бойко Борисов обяви ясно, че той ще се оттегли и ще даде път на млади хора. Виждам, че тази стъпка се прави. Щом така е решил - да бъда до него, ще му бъда полезен с каквото мога“, каза още Вежди Рашидов. 

Мутригруп

Източник/ци: Вежди Рашидов: Опитват се да направят президентска република - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!