Как д-р Любомир Спасов си купи къща за 3,5 млн. лв. в „Бояна”, която после прехвърли на Иван Пилето

На шефа на Правителствена болница – д-р Любомир Спасов, му беше купена къща в Бояна за 1 700 000 евро, т.е., 3,5 милиона лева, собственост на медийния бос Красимир Гергов, която той заложил в Корпоративна търговска банка (КТБ).

После баровският имот е бил прехвърлен на ковчежника на Бойко Борисов – Иван Ангелов – Пилето, шеф на „Градус”.

Бомбата хвърли банкерът и шеф на трезора Цветан Василев пред Генка Шикерова в TV1. Василев бе принуден от шайката да се скрие в Белград, за да не бъде арестуван с обвинение, че източил 4 милиарда от КТБ.

Някой му я купи, но никой не пожела да разследва защо е този подарък. Поводът за тази „награда“, доколкото знам, е доставено медицинско оборудване през 2013, което е струвало не повече от 8 млн. лв., а Правителствена болница го е купила за над 30 млн. лв.!

Държавата е ощетена с над 20 млн. лева и очевидно една част от тях са отишли, за да му бъде купена тази къща, продължи с разкритията Цветан Василев.

Т.нар. „Дълбока държава“ е център на всички тези схеми. „Дълбоката държава“ са част от остатъците от 1-во Главно управление на Държавна сигурност.

Тя има структури навсякъде – служби, прокуратура, комисии, КФН, КЗК, КРС, СЕМ. За да разградим тази „дълбока държава“, тя трябва да бъде откъсната от държавното й финансиране. Първото условие е махането на Бойко Борисов.

Бях принуден да прехвърля активи на предприятия на лица, представляващи интересите на Бойко Борисов.

Александър Сталийски и пернишките „Котараци“ бяха ковчежниците на Борисов, но след първия му мандат антуражът му явно е бил подменен, обясни банкерът.

Източник/ци: Как д-р Любомир Спасов си купи къща за 3,5 млн. лв. в „Бояна”, която после прехвърли на Иван Пилето - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!