Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев: На трети избори ГЕРБ ще се върне на бял кон

Румен Радев наруши Конституцията, той е първият президент, който наруши съзнателно и многократно конституцията. Той поиска публично оставката на министър-председателя и на главния прокурор, това е брутално нарушение на Конституцията, на текста и на духа. Той няма такива права. Той може да свали доверието, аз също съм го правил, но не съм искал оставката нито на Орешарски, нито на Станишев, защото по този начин взривявам върховенството на закона. В една държава президентът трябва да бъде за пример.

Това заяви Росен Плевнелиев в "Лице в лице" по бТВ. 

Ще ви дам друг пример. С внимание прочетохме, че канцлерът на Австрия Курц се проверява от прокуратурата, немският президент - също. А нашият президент, президент на Демократична държава, излиза със свит юмрук и иска оставки, но не съдейства на органите на реда. Защото президентът е за пример на всички граждани, защото предполагаме, че той е чист и ако той е чист, той трябва да съдейства на прокуратурата, за да излезе истината наяве, за да може тогава хората да кажат: Браво на президента. Всъщност прокуратурата го провери, той е чист като сълза и сега остават съмнения, че е единственият президент в Европейския съюз, няма друг, който при проверка на прокуратурата иска оставки на премиера и главния прокурор с високо вдигнат юмрук. Това не е демократично, каза още Плевнелиев.

Хората не искаха да ходят на избори, но ще има такива. Ако обаче след изборите на 11 юли, не се избере ново правителство, на трети избори политическа партия ГЕРБ ще се върне на бял кон. Затова бъдете убеден, че след изборите на 11 юли ще бъде направено всичко възможно и невъзможно за съставяне на правителство, допълни Росен Плевнелиев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Росен Плевнелиев: На трети избори ГЕРБ ще се върне на бял кон

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!