"Марица": Чиновници масово излизат в отпуск в страх от метлата на новата власт

Чиновници масово излизат в дълги отпуски преди новата власт да е размахала метлата с пълна сила. 

Тих саботаж изненада новото служебно правителство още при встъпването във власт, твърди "Марица".

Вълна от заявления за отпуски или пуснати болнични има в редица ключови администрации и държавни агенции през последните дни. В няколко ведомства отиващите си министри на ГЕРБ са разписвали ударно по 2-3 седмици ваканция на свои подопечни.  

Най-голям наплив от почиващи имало в Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите, където в дълъг отпуск е излязла и самата шефка на данъчните Галя Димитрова.

Освен нея още няколко ключови началници на дирекции в НАП също от вчера не са в офисите си.

Подобна била ситуацията и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Управляваното доскоро от Петя Аврамова ведомство попадна във фокуса на общественото внимание през последната седмица заради изслушването на директорите на АПИ и фирма „Автомагистрали“ в парламентарната комисия, която проверяваше за злоупотреби на предишната власт. 

Като основна причина за масовите отпуски се сочат слуховете за драстична чистка, която служебното министерство готви по високите етажа в почти всички агенции и държавни структури. 

За момента напрежението остава само в столицата и не стига до регионалните подразделения. В провинцията обаче на тръни са областните управители и полицейските шефове, които всяко ново правителство обичайно сменя. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - "Марица": Чиновници масово излизат в отпуск в страх от метлата на новата власт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!