Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще се бият до смърт? ГЕРБ няма да дадат и 10 дена толеранс на служебното правителстово

Политическата етика изисква на едно правителство да се дадат 100 дни преди да се критикува, но това не се отнася за служебния кабинет, който няма да има 100 дни живот. Това заяви бившият вицепремиер Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ. Той добави, че скоростта на уволненията и радикализма са причина за това предишните управляващи да не дадат и 10 дни толеранс. „Още повече, че правителството не е подложено на никакъв контрол, включително парламентарен“, коментира Дончев.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев защити отстранената като шеф на НАП Галя Димитрова като я определи като голям професионалист с 20 години опит в системата на данъчните и 4 години стаж като шеф. „Всички харесват нашите мерки – 50 лева за пенсионерите, 60/40 и 80/20, макар че се казаха много лоши неща за тях“, каза Ананиев. Той предрече, че ако няма осигурени пари в бюджета чрез НАП, може да се стигне до голям дефицит, влизането на страната в дългова спирала и няма да можем да приемем еврото, както е планирано.

 

Източник/ци: Petel.bg - новини - На живо: ГЕРБ няма да дадат и 10 дена толеранс на служебното правителстово, защото проявило радикализъм

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!