Уволниха шефката на НАП. Румен Спецов е новият шеф на НАП

Рокадите по върховете на държавата продължават.

Очаква се до дни да започнат и уволненията на кадрите на ГЕРБ по градове. 

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов, съобщават от правителствената пресслужба.

Припомняме, че от първи януари заплатата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова се вдигна до 6050 лв. 

Заплатата й растеше с около 500 лв. годишно. През 2019 г. то беше 5000 лв., през 2020 г. – 5500 лв., а вече е 6050 лв. Освен основната заплата Димитрова получаваше и солидни допълнителни бонуси, видни от имуществените ѝ декларации от предни години 

Димитрова не пожела да прекъсне отпуската си през лятото на 2019 г., когато хакери пробиха системата на НАП и източиха огромен обем данни на граждани и фирми. При най-тежката кибератака в историята на страната изтекоха лични данни на над 5 млн. българи, а страните от ЕС спряха да обменят данъчна информация с България. Димитрова защити решението си като "тежко, но много добре обмислено" и разкри, че е имала важни лични причини за него.

Комисията за защита на личните данни наложи солена глоба на приходната агенция в размер на 5,1 млн. лв. за допуснатите 20 нарушения, а част от потърпевшите заведоха дела срещу НАП, а преди дни първо дело беше спечелено на най-горна инстанция.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Румен Спецов е новият шеф на НАП

Румен Спецов е новият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Той е назначен на мястото на Галя Димитрова, която е освободена от служебния кабинет. 

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Уволниха шефката на НАП

Чистка и в приходната агенция: Румен Спецов е новият шеф на НАП - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!