Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Абровски: Ултра лукс в ловен дом ”Ормана”, посещаван от Борисов и постройки със съмнителна законност

Във вероятно необоснован лукс тъне Ловното стопанство в местност ”Ормана” край Ямбол. Била е построена цяла нова хижа, завършена преди около три години. Не е ясно има ли документи. За всичко това обаче няма как да се разбере. Висока ограда пречи да се види какво има вътре. Това е държавано ловно стопанство и е с ограничен достъп, пази се. Така теренът се превръща в благодатна почва за цъфтящ лукс.

"Още цар Фердинанд е искал да си построи хижа в Ловен дом "Ормана", но първоначално не са му дали. Впоследствие горските са построили такава, но незнайно защо преди три години, преди да започне епидемията от COVID-19, е построена нова сграда. Правени са безумни харчове", заяви пред телевизия 7/8 депутатът от "Има такъв народ" в 45-тото Народно събрание Димитър Абровски - ескперт в областта на земеделието. 

Той бе част и от временната Комисия по ревизия на управлението. Именно там получил сигнала на "загрижен горски", който анонимно разказал за разкошът в Ловен дом "Ормана". Абровски проверил на място как стоят нещата в качеството си на депутат. В сигнала било посочено, че от лукса в стопанството се възползвал само вече бившия премиер Борисов. 

"Питах имат ли касов апарат, книга за гости. Нямат. Кой ходи там? Какво правят? Кой идва на лов… Напълно възможно е да се играе белот в тази сграда. Това е ловен дом, би трябвало да го използват ловци. Имало диви прасета и фазани. Такъв лукс само за фазани…", посочи още Абровски. 

Всичко се е случило с разрешение на земеделския министър, който и да е бил той през последните 4 г. Въпросите обаче стоят - защо се строи втора луксозна сграда, след като вече има една, например. И най-вече - колко законно е всичко и идентичен ли е случая с "Автомагистрали" АД - държавното дружество със съмнителен капацитет, чрез който трети фирми участват в обществени поръчки без предвалителен конкурс през така нареченото възлагане ин хаус.

.

Източник/ци: Абровски: Ултра лукс в ловен дом ”Ормана”, посещаван от Борисов и постройки със съмнителна законност

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!