Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Стратегическият съвет бесен на президента

Част от екипа на Стратегическия съвет при президента бил бесен на Румен Радев заради избора му на служебното правителство, научи Lupa.bg от свои хора на „Дондуков” 2.

В основата на недоволството бил новоназначеният служебен министър-председател Стефан Янев.

„С тия военни няма да стигнем далече... Правителството ще е слабо, защото униформените мислят стереотипно. Освен това от тях може да се очакват всякакви диващини”, смятат някои от експертите.

Те даже посочиха за пример държавния глава на САЩ ген. Дуай Айзенхауер, който докарва Щатите до сериозна финансова катастрофа. По време на неговите мандати има три рецесии – от юли 1953 до май 1954 г., от август 1957 г. до април 1958 г. и от април 1960 г. до февруари 1961 г. Средният растеж на брутния вътрешен продукт за тези 8 години е едва около 2,5%.

Според други, приближени до Румен Радев обаче, недоволните от състава на служебното правителство всъщност не можели да се примирят, че не са получили никакъв пост.

Междувременно на жълтите павета се завъртя нова интрига – защо в служебния кабинет на Румен Радев всяка партия може да разпознае свой човек, само „Има такъв народ” няма представители.

Това обаче също не било съвсем вярно. Според запознати един от тайните козове на ИТН бил новият икономически министър Кирил Петков. Засега обаче той не се афиширал като техен човек, за да не завалят упреци към държавния глава, че подготвя почвата за редовен кабинет на ИТН.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Стратегическият съвет бесен на президента - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!