Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЪКА, КАСКЕТ, ГОЛЯМА МЪКА!

Интересно заседание на Висшия съдебен съвет. Новият Министър на правосъдието Янаки Стоилов постави на мястото му Каскета Гешев по повод закриването на специализираните съд и прокуратура. Явно е, че декларацията на ВСС по този повод е политическа и наложена от гербоидите, за които мъката от загубата на властта е голяма. А факт е, че спецсъда и прокуратурата се ползваха от 10 години като бухалка срещу неудобните.

Каскетът заяви, че така три милиарда лева нямало да бъдат върнати на хората. Много ми е интересно как точно в наказателното производство се връщат пари на хората. То си има и комисия по корупцията /оная, с дългата абривиатура, начело с масона-слънце/. Но пък мълчи колко ни струва за десет години издръжката им и делата за обезщетения заради незаконосъобразни действия.

Интересно беше споменаването на делото "Сарафово" като аргумент от Каскета, че не трябвало да се закриват спецорганите. Международната общност, видиш ли, щяла да е възмутена. Само, че да спомена, Сарафово не е точно български проблем, а и така и не разбрахме кой точно го е поръчал и извършил, добре, че добрите американци и израелци ни уведомиха. Така, че, лично аз няма да си вържа черна панделка по случая, че делото "Сарафово" ще започне отначало. Но пък спекулирането с това дело е показателно. Гешев се опита да заплаши новият Министър на правосъдието с тези, които подкрепят гербоидите!

Правото не е работа за калинки. По отношение на професионалната подготовка Каскетът срещу професора да бяга, не може да го стигне. Всички негови студенти можем да потвърдим високата ерудиция и страхотен професионализъм на проф. Стоилов. А и почтеност - нещо, което определено липсва на Каскета.

Колелото се върти....гербоидите това явно не могат още да го осъзнаят от шока. Приличат ми на СДС, когато загубиха властта - направо като разглезени деца, на които са им взели любимата играчка и сега ритат и се търкалят по земята с надеждата някой да ги съжали и да им я върне!

Време е нормалните, професионалистите, почтените и експертите да управляват. И най-вече да преустановят изнудването, корупцията, подигравката със закона и унижението на хората. Днес е добър ден за българската държава!

Успех на новото правителство в тежката битка! Ние сме с вас!

Елена Гунчева, Facebook

May be an image of 1 person, standing and sitting

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!