Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Иван Пилето бяга в Турция! Олигархът на Бойко трепери да не свърши като Мишо Бирата

Частният олигарх на Бойко Борисов – Иван Ангелов – Пилето, се изнесе в Турция! Шефът на компрометираната „Градус” се връща у нас под сериозна охрана само за разпитите в Комисията по ревизията, която обаче вече е закрита.

Причината е, че президентът Румен Радев вече разпусна с указ 45-ото Народно събрание. То ще остане в историята като най-кратко просъществувалото и с факта, че не можа да излъчи кабинет, както и със скандалите около Комисията за проверка на управлението на хунтата ГЕРБ, в която лъснаха страшни неща за Бойко и неговите разбойници.

Ромският мултимилионер Иван Ангелов се крие поради основателен страх, че ще „намаже оловото”. Баровецът от Панагюрище бил наясно, че лъсналите мутренски обвързаности и десетките сигнали за рекетирани и закрити бизнеси може да му костват живота точно като на Мишо Бирата, разкри източник на Narod.bg, пожелал анонимност.

На 30 март 2011 г. Михаил Михов, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната “Леденика”, нашумял от скандала с подслушването на тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов, издъхна мистериозно в хотел “Правец Ризорт” на друг олигарх на Бойко – Вальо Златев.

Мишо Бирата си отиде мистериозно

След трагедията властите прибързано пуснаха уточнение, че бизнесменът, на когото Бойко обещал, че няма да го закача, си отишъл от масивен инфаркт.

За да предотврати подобна „мистериозна болест” Иван Пилето се установил в неназована точка в Турция и наел специално обучени охранители.

Поводи за страх около „градуса” колкото искаш. Последно излезе новината, че собственикът на дружество за зеленчукопроизводство „Агро Бел 2001” Павел Славчев Стоименов е подал в понеделник, 10 май 2021 г., сигнал в парламентарната Комисия по ревизия, оглавявана от Мая Манолова.

Сигналът му е срещу именно собственика на „Градус” АД Иван Ангелов – Пилето и дружеството „Г 8” (Стара Загора) заради рекет, заплахи и палежи на офис помещения.

Както и за рейдърство – отнемане на фирма на италиански производител на домати в Пловдивско.

„Ще намажете олово” била една от заплахите на „емисарите” на Пилето, сподели фермерът пред народните представители.

Източник/ци: Сигнал до Narod.bg: Иван Пилето бяга в Турция! Олигархът на Бойко трепери да не свърши като Мишо Бирата - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!