Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров, ГЕРБ атакува новия министър на регионалното развитие: Построила е 2 къщи на морето с пари от ЕС

Един от стожерите на ГЕРБ във Фейсбук Антон Тодоров излезе с остри критики и документи за новия министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

Ето какво пише Тодоров:

"Прясно назначеният министър на регионалното развитие Виолета Комитова и дъщеря й Гиляна са придобили две вили близнаци на морето с пари от Програмата за развитие на селските райони преди няколко години. Виолета Комитова е била собственик и управител на дружеството "Вая Холидей ООД", което е получило субсидията. От 3 февруари 2017 г. – денят, в който Виолета Kомитова беше назначена в първото служебно правителство на Румен Радев като зам.-министър на регионалното развитие, едноличен собственик става дъщеря й Гиляна Комитова.

Получените безвъзмездни средства са в размер на 388 563,34 лева и са отпуснати с мотива, че Комитова ще развива селски туризъм. Виолета Комитова се е възползвала от пълния размер на допустимата безвъзмездна помощ, т.е. 200 000 евро.

Строителството на двете кокетни вили-близнаци възлиза на 560 249 лева. За сравнение - санирането на блок с 36 апартамента в град Луковит е струвал 400 000 лева.

Манолова по БНТ: По 469 хиляди лева са отклонени от всеки саниран блок. Схемата е за 800 милиона лева

"За санирането човек може да онемее. Около 3 млрд. лв. са отделени за над 2000 сгради, като предстои да се санират още.", заяви Мая Манолова

Е, с парите за санирането на почти два такива блока новият министър на регионалното развитие си е построила семейна морска резиденция. Защото според жители на с. Писменово в тези вили туристи не са стъпвали. Интересно е да се провери дали в община Приморско е плащан туристически данък. Справка в Търговския регистър показва, че дружеството реализира през 2014 и 2015 г. загуби - как мислите, дали са плащани данъци към държавния бюджет? Но за сметка на това от парите на европейския, в това число и българския данъкоплатец, семейство Комитови се сдобива с луксозен ваканционен имот.

Като заместник-министър Комитова през ден се изказваше за "нередности" в санирането, а се оказва, че самата тя се възползвала в доста голям размер от европейски средства.

Необходимо е спешно да се възложи проверка за устойчивост на проект по Мярка 312 от ПРСР "Комплекс за селски туризъм в имот № 482, с. Писменово, общ. Приморско"? Как е изпълняван представеният бизнес план? Колко души са наети по проекта? В какво състояние е инвестицията? Има ли доказателства, че тази "къща за гости" е ползвана по предназначение! Въпрос, въпроси, въпрос....Чакаме отговорите. И светлина, повече светлина!

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова през 2017-а иска ревизия на санирането, припомня Епицентър

Специализирала е университети като "Де Монтфорт" в Лестър, Великобритания, през 1994 и 1996 г., в Университета на Източен Лондон през 1999 г. и в Училището по архитектура в Дъблин, Великобритания, през 2000 г.

Преподавател в Архитектурния факултет на Университета за архитектура строителство и геодезия (УАСГ), член на Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България и Международния съвет за изследвания и иновации в сгради и строителство поема Министерството на регионалното развитие и благоустройството като служебен министър.

Виолета Колева Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 г. в УАСГ, София.

Следват специализации в университети като "Де Монтфорт" в Лестър, Великобритания, през 1994 и 1996 г., в Университета на Източен Лондон през 1999 г. и в Училището по архитектура в Дъблин, Великобритания, през 2000 г.

В професионалния си път Комитова се развива в областите на строителството, инвестиционните проекти, урбанизма и градоустройството, европейски проекти по програмите ФАР, "Темпус", "Еразъм-Сократ", ПРСР.

Тя вече е била зам.-министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, като тогава иска ревизия на програмите за саниране. Дори изпраща сигнали в прокуратурата, но оттам смятат, че те са непълни, и не започват проверка.

Санирането отново е във фокуса на общественото внимание. Комисията на Мая Манолова за проверка на сделките на правителствата на Борисов щеше да се занимава и с този въпрос, но не стигна до него заради краткия си живот.


Кадър Президентство и Антон Тодоров, ФБ

Източник/ци: Petel.bg - новини - Антон Тодоров, ГЕРБ атакува новия министър на регионалното развитие: Построила е 2 къщи на морето с пари от ЕС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!