Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кмет, победил ГЕРБ на изборите, подава оставка: Орязаха ми бюджета. Даже крушките и хартията в принтера плащам сам

Кмет, победил ГЕРБ на последните местни избори, подава оставка, защото оттогава парите за неговото село рязко са орязани от управляваната от партията на Борисов община. 

Ангел Ников, кметът на най-голямото село в община Средец – Дебелт, подаде оставка, съобщи той пред Флагман.бг.

Тази сутрин Ников е внесъл уведомление в местния парламент и Общинската избирателна комисия, с което информира, че иска да се оттегли от поста. Той напуска само година и половина след спечелването на изборите

 В края на 2019 година като кандидат на ПП „Възраждане“ Ников победи на балотажа с 491 гласа срещу 389 за тогавашния кмет от ГЕРБ Иванка Ангелова.

По информация на Флагман.бг в този момент ОИК заседава извънредно, за да излезе с решение, с което ще прекрати правомощията му. След това се очаква назначаването на временен кмет и дата за провеждане на частични местни избори, която почти сигурно ще съвпадне с парламентарните – 11 юли.

„Животът продължава, не съм се родил кмет. За съжаление приключих бързо тази авантюра. Исках да направя много неща, но бях с вързани ръце. Заради това напускам! Реално не получих подкрепа от община Средец (б.ред. управлявана от ГЕРБ). Нямах средства, за да реша елементарните проблеми в селото. Да не говорим, че сам закупувах крушките в кметството и консумативите за принтера, тъй като нямаше абсолютно нищо. За съжаление кметовете на кметство са с вързани ръце, не могат да направят нищо и зависят от благоволението на Общинския съвет и Общината“, обясни пред Флагман.бг Ангел Ников.

Припомняме, че преди година му бе отрязан и бюджета в кметството и се освободи един от дългогодишните служители с мотив за пестене на средства. Намалена бе и заплатата му – бруто 800 лева или чисти около 630 лева – малко над минималното работно възнаграждение.


Кадър Флагман

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кмет, победил ГЕРБ на изборите, подава оставка: Орязаха ми бюджета. Даже крушките и хартията в принтера плащам сам

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!