Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прави се ревизия на нещо, без ревизионен акт. Компетентните лица си мълчат, некомпетентните говорят, а най-компетентните отсъстват

Грешка е да наричате лицата в парламента депутати.

Фигурантът няма процесуално качество, защото той не изразява личната си воля. В този смъсъл "комисия по ревизия" на каквото и да било, създадена и употребявана от фигуранти не може да произведе качествен резултат, освен един - да манипулира в своя полза общественото мнение.

Позволете ми да се аргументирам:

1. Правният резултат от дейността на "комисия по ревизия" е логично да бъде "ревизионен акт". Нито фигурантите в парламента поотделно, нито самият парламент като държавен орган имат процесуално качество да правят ревизии и пишат актове.

2. В залата за "ревизиите" имаше точно 5 просветени фигуранта, компетентни да водят разговор със свидетели на престъпления. Точно тези лица не обелиха и една дума, а стояха в ъглите на залата и наблюдаваха безучастно. Причината за тяхната пасивност е ясното им съзнание, че става дума за обществена манипулация, а не за професионално и процесуално издържано действие на държавен орган.

3. Госпожа Нинова, лидер на БСП и според самата нея опозиция и алтернатива на ГЕРБ, не участва в комисията, а е единствената която е работила в Националната следствена служба и много добре знае подходите и техниките на даване на свидетелстки показания. Видимо от отсъствието й, годни свитетелски показания не са били нужни на никого.

4. Лично съм участвал в няколко различни подобни "парламентарни комисии", образувани да разследват много сериозни работи. Зная твърде добре, че авторитета на тези комисии е равен на този на парламента и се създават с всякакви други цели, но не и като част от процес за разкриване на обективната истина. Това ви го гарантирам!

И така. Прави се ревизия на нещо, без ревизионен акт. На всичко отгоре името на комисията се поставя, за да се създаде изкуствен правен порок, който е предварително програмиран. Компетентните лица си мълчат, некомпетентните говорят, а най-компетентните отсъстват. И всичко това се прави от държавният орган "парламент", който има 2% обществено доверие. Всички други органи услужливо и тактично мълчат.

Искаме някаква истина и справедливост. Но откого я искаме, господа?

Николай Марков - Posts | Facebook

May be an image of 1 person

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!