Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джипката в гаража, Бойко на паважа – Този парламент освободи българите от страха

Стела Николова: Джипката бе вкарана в гаража

Този парламент освободи българите от страха. Върна властта в ръцете на суверена. 45-тото Народно събрание свърши най-важното - изкара на показ това, което се случваше и всички знаехме. Вкара джипката в гаража.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Стела Николова от “Демократична България”.  

Кратък но бурен бе животът на 45-тия парламент. Важни промени бяха направени в Изборния кодекс, а заседанията бяха придружени със скандали. Особено високо бе напрежението на Комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов през последните 10 години.  

Какво се случи? ФрогНюз припомня, че ГЕРБ изпадна в политическа изолация, въпреки че приема изборните резултати от 4-ти април като победа. Съставяне на правителство с тяхно участие бе невъзможно с оглед разпределението на местата в Народното събрание. А скандалните разкрития на Светослав Илчовски хвърлиха светлина върху задкулисието и корупционните договорки.  

“Всичко се случваше в джипката, в Министерския съвет или някъде по ловните стопанства, които се използваха като бункер за белот и за раздаване на бизнеси”, посочи Николова пред БНР. 

Тя изрази надежда, че в следващия парламент ще има реформаторско мнозинство, което да успее да освободи и прокуратурата.  

“Справедливостта у нас е мираж, хората по високите етажи на властта не биват съдени или ако биват съдени, биват оправдавани (...) Може би гражданите ще си дадат сметка, че една промяна в управлението на страната минава през осигуряването на справедливост и законност”, смята Николова.  

Знакови за опитите на ГЕРБ максимално да крият информация до последно са опитите на Борисовата партия да крие министри от депутатите и те да не бъдат изслушвани в пленарна зала, смята още Николова. 

.

Източник/ци: Стела Николова: Джипката бе вкарана в гаража

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!