Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо АПИ даде договор за 42 млн.лв.на червения депутат Кънев при сключен вече контракт за тол-система?

Има ли бизнес-коалиция ГЕРБ - БСП при управлението на кабинета Борисов 3 и лидерството на Корнелия Нинова при червените? Както самата тя каза неотдавна: „по делата ще ги познаете”.

Въпреки че на 9 октомври 2017 г. избира изпълнител на електронната толсистема, Агенцията Пътна инфраструктура на 24.10.2017 г. сключва договор за „Отпечатване и пакетиране на годишни и краткосрочни винетни стикери за периода 2018 – 2020 г” със семейната печатница на депутата от БСП и шеф на Икономическата комисия в парламента по същото време Петър Кънев. Стойността му е 42 000 000 лв. (35 000 000 лв. без ДДС).

В АПИ и в кабинета Борисов 3 са били наясно, че сключват ненужен договор на огромна стойност, защото няма да има необхдимост от печатни винетки. Както въвеждат екостикери, печатани отново от Кънев, независимо, че също са ненужни, а и са незаконни според Закона за движението по пътищата, чл.105, който забранява лепенки на стъклата...  

От контракта са изплатени 9 360 000 лв. (7 800 000 лв. без ДДС). А за останалите явно говореше заместник-министър на ресорното Министерство на регионалното развитие и благоустройството, тогава министър, а сега депутат от ГЕРБ, като ни каза, че новите екостикерите, които БСП и ГЕРБ заедно и единодушно гласуваха в последните дни на работата на миналия парламент и трябва да влязат в сила от 12 юли т.г., били „компенсация” на Петър Кънев. Явно е имал предвид неизпълнения от депутата - бизнесмен договор за винетки.

Защо компенсация и защо с парите на данъкоплатеца, ако някой е поел ангажимент, който не е изпълнил?

Каква работа е свършил, за да му дават десетки милиони от нашите пари, щом дори не е било нужно да печата стикери – станаха електронни и слава Богу?

Сегашният все още депутат от ГЕРБ тогава спомена сума 17 000 000 лв. Явно за тези хора милионите нямат особено значение, но разликата „за компенсиране” е 32 640 000 лв. Което е почти двойно повече от споменатите 17 млн. Откъде идва тая разлика?

Вариант 1:

Кабинетът Борисов 3 възлага печатането на новите екостикери на прокаралия промяната в закона, която „произведе” поредната незаконна лепенка, на семейната печатница на червения депутат Кънев. Това е бизнес за точно

30 620 938, 56 лв. годишно!

Странно защо, но са сметнали така – един стикер – истинската му цена е значително по-малка – ще струва на държавата 8,16 лв. (6,8 без ДДС), защото фирмата е регистрирана по ДДС. Превозните средства в страната към 31.12.2019 г. – по-нови данни няма – са 3 752 560. Умножете едното по другото и получавате 30,6 млн. Като прибавите ръста на новорегистрираните возила за 2020 г. – парите точно ще стигнат до 32,64 млн. лв. „компенсация” за Кънев.

От нашите пари!

32 млн. лв. са 320 линейки!

32 млн.лв. са половин избори!

32 млн. лв. са 15 детски градини и то по завишените разходи на ГЕРБ!

Вариант 2:

Ако 17 млн. лв. от поръчката на АПИ са си били за Кънев, останалите 15, 64 млн. за кого са били?

Очаквайте в следващия брой:

Как БНБ не иска да каже на 19 минути, а е длъжна по закон, колко пари и защо без поръчка дава на семейната печатница на депутата Петър Кънев да произвежда бюлетини за изборите! Но пък му съобщава минути след задаването на въпросите ни какво питаме. Е, ние всичко разбрахме.

Ще си обясните за държавата и народа ли работи Българската НАРОДНА банка, или за олигархичната система, като изброим кои точно подуправители и членки на Управителния съвет са „квота” на Кънев в националната ни банка!

Разбира се, ще уведомим и Европейската централна банка, която вече, слава Богу, е надзорник на ставащото в тази сфера у нас, за да бъдат наясно партньорите ни как действа Октоподът в България.

Все пак първата задача на новия парламент ще бъде изборът на гуверньор на БНБ.

И също: кой и защо е против машинния вот в България!

Казусът с многомилионните поръчки от ГЕРБ за Кънев обяснява войната и срещу този начин на гласуване, и срещу въвеждането на толсистемата в България.

Радостина Тонева

Източник/ци: Защо АПИ даде договор за 42 млн.лв.на червения депутат Кънев при сключен вече контракт за тол-система? | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!