Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Миню Стайков към съдията: Искам Ви отвод, бях с токсичен хепатит, спряхте изследване на източника

Стана ясно какво е казал пред съдията в съда Миню Стайков днес. Дни преди да бъде пуснат в домашен арест, подсъдимият бизнесмен Миню Стайков се почувствал зле. Той бил изведен от затвора през февруари, като бил изнесен на ръце. Малко след това детоксиклиника установила, че Стайков е с токсичен хепатит.

Аз съм вегетарианец, почти не пия алкохол, нямам вредни навици, обяви г-н Стайков пред съда.

Въпреки искането му, съдията Вилислава Ангелова не разрешила да се направи изследване за източника на отравянето. Освен това тя възпрепятствала детоксикацията му. С тези и други аргументи Миню Стайков и защитата му в лицето на Анна Попова поискаха председателят на съдебния състав да си направи отвод от делото.

Към тях се присъединиха още няколко адвокати. Прокурорът на заседанието обаче излезе с аргументи в обратна посока. Това предизвика реплики, че поведението на държавния обвинител е съмнително като страна по делото. 

Очаквано, след тайно съвещание, съдията отказа да си даде отвод, като изнесе накратко аргументи, че няма основания за това. 

Инсулти, рак на простатата, пареза са сред други свои болести, които Миню Стайков изреди пред съда и за които не било приложено адекватно лечение, докато бил в затвора. 

Адвокат Анна Попова обяви по време на заседанието, че токсикацията на подзащитния й е била с "външни вещества". Съдията одобрила искане Стайков да отиде на зъболекар, но не и да се изследва какъв е източникът на отравянето. 

Затова и поведението на магистратката било тенденциозно, субективно и граничещо с преднамереност. 

Това е трето искане за отвод на съдията, изтъкна Анна Попова по време на заседанието, пише Флагман.бг 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Миню Стайков към съдията: Искам Ви отвод, бях с токсичен хепатит, спряхте изследване на източника

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!