Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СТАВА НАПЕЧЕНО: Още жертви на рекета на ГЕРБ пропяват в парламента (Младен Милков „олекнал” с 12 000 000 лева)

Нови скандални разкрития за премиера в оставка Бойко Борисов и кръга около него се очаква да излязат буквално до часове. Вдъхновен от признанията на зърнения бос Светослав Илчовски, друг потърпевш предприемач е на път да си отвори устата.

Говори се, че това може да е Младен Милков от Велико Търново. Неговото име беше споменато от самия Илчовски по време на интервюто му пред Сашо Диков.

Земевладелецът заяви, че той също е бил рекетиран – за 12 млн. лв., и всеки момент ще събере смелост да разкаже за натиска върху него.

Биографията на Младен Милков е белязана от зловеща история. На 17 февруари  2010 г. той и съпругата му са задържани заедно с още трима служители на великотърновската териториална дирекция на НАП като участници в организирана престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери.

Десетина дни по-късно 41-годишната Анелия Милкова е намерена обесена в следствения арест във Велико Търново. 

Не е изключено следващият проговорил да е и Миню Стайков, който прекара в ареста две години и половина.

В същото интервю Светослав Илчовски подчерта, че бизнесменът има да разказва потресаващи неща. Той за пореден път заяви, че е гледал клипове с издевателства над Стайков, заснети в килията.

Миналата седмица адвокатът на бизнесмена отрече клиентът му да е бил заснет. „Дoвeритeлят ми никoгa нe e учacтвaл в клипoвe, вoлнo или нeвoлнo. Зa нac e любoпитнo дa видим кaквo e cъдържaниeтo нa тeзи мaтeриaли. Oчaквaмe кoмпeтeнтнитe oргaни дa ги публикувaт, зa дa ce зaпoзнaeм c тях“, обяви aдвoкaт Aннa Пoпoвa. Коментарът на защитниците обаче не е никаква гаранция, че това не се е случило.

„Един мъж никога няма да признае подобно нещо, това е свръх унизително”, обясниха пред Lupa.bg бизнесмени.

Междувременно временната парламентарна комисия по ревизията на управлението през последните 10 години ще изслуша днес регионалния министър в оставка Петя Аврамова.Изслушването ще бъде относно дейността на дружествата „Автомагистрали“ и „Български ВиК холдинг“, както и относно изпълнението на Националната програма за саниране.

На заседанието са поканени председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ и директорът на държавното дружество „Автомагистрали“.

Източник/ци: СТАВА НАПЕЧЕНО: Още жертви на рекета на ГЕРБ пропяват в парламента (Младен Милков „олекнал” с 12 000 000 лева) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!