Иван Гарелов: Слави няма да е премиер. ГЕРБ ще падне на следващите избори

Дългогодишният журналист Иван Гарелов прогнозира, че Слави Трифонов няма да е министър-председател. Според него, той няма и да се занимава с изпълнителна власт.

"Ще има промени в подреждането на партиите след предсрочния вот. Сигурен съм, че ГЕРБ ще падне. Сигурен съм, че Слави Трифонов ще акумулира гласове и може да излезе на първо място. Сигурен съм, че БСП ще загуби част от гласовете. Очаквам напредък на „Демократична България”. Очаквам спад на Отровното трио”, заяви Гарелов в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ”, добави Гарелов.

Според Харалан Александров електоратът на Трифонов очаква той да е катализатор на промяната.

„Той отговаря на това очакване. Един вид ледоразбивач на революцията, който ще интронизира новото лидерство”, смята Александров. „В ход е същата операция като с Царя. Колкото по-мистично, неясно, загадъчно, толкова по-вълнуващо е и повече фантазии и надежди се инвестират в него”, смята Александров.  

Според него най-интересното е оттук нататък дали „Има такъв народ” ще се разберат с другите протестни партии. „Това е интригата на следващия парламент. Те поставиха началото на едно прекрасно приятелство с „Демократична България”. Очаквам то да прерасне и да се развие в щастлив брак”, каза Александров.

ГЕРБ понасят щети и от скандалите в комисията по ревизията, оглавявана от Мая Манолова, смятат още двамата събеседници.

„Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов”, смята Александров.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Иван Гарелов: Слави няма да е премиер. ГЕРБ ще падне на следващите избори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!