Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето го служебния кабинет на Румен Радев

Служебният кабинет на президента Румен Радев е почти изяснен. Официално държавният глава ще обяви на кои експерти се е спрял утре, 11 май.

Засега е известно, че служебният премиер ще бъде мъж (уточнението беше направено от президента), като най-често се споменава името на секретаря на президента Румен Радев по сигурност и отбрана ген. Стефан Янев.

Според Румен Радев очакванията към служебното правителство и неговите отговорности са огромни и е „въпрос на баланс да се намери най-добрият екип, който да се съчетае по оптимален начин, така че да изпълни тази трудна задача“. Очаква се назначеното от държавния глава правителство да започне работа на 12 май.

Неофициално се коментира, че за вицепремиер е канена бившият зам.-председател на БСП Деница Златева, която бе на същата позиция в първия служебен кабинет на Радев, но партийният лидер Корнелия Нинова преди дни обяви, че ръководството не е давало съгласие в служебното правителство да участват Деница Златева, Весела Лечева и Жельо Бойчев.

По непотвърдена информация в назначеното правителство може да участват и двама възпитаници на „Харвард“ – бившият икономически министър в служебния кабинет на Марин Райков – Асен Василев, и икономистът Кирил Петков.

Източник/ци: Ето го служебния кабинет на Румен Радев - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!