Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир Каролев е открит в тежко състояние от спасители в Пирин

Последни новини

Лошо е състянието на икономиска Владимир Каролев, който бе открит в безсъзнание в Пирин планина, съобщиха от болницата в Разлог, където той е настанен. Той е с множество травми и тежка черепно-мозъчна травма. Икономистът е реагирал на болка в минутите на откриването му. Състоянието му позволява да бъде транспортиран до лечебно заведение в София, съобщава "Нова телевизия".

Издирването на Каролев е продължило 12 часа. Открит е в безсъзнание в 00:40 ч. Изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Предполага се, че Каролев се е наранил след падане, продължило около 400 метра. Инцидентът се е случил на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. 

---

От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна. 

Владимир Каролев, който вчера изчезна в Пирин планина, е открит в тежко състояние от спасители. Той е бил открит в района на връх Тодорка, около Жабешкото езеро, малко преди 1 часа тази нощ.

Каролев е намерен жив, но в безсъзнание. В 4:30 ч той е бил предаден от планинските спасители на Спешна помощ и е транспортиран в болница, съобщава БНТ.

Двама души от групата го намериха в безпомощно състояние, в безсъзнание, не може да мърда и неконтактен, обясни Методи Баненски, дежурен спасител в ПСС Банско.

С помощта на нашите съоръжения го изнесохме и предохме в линейката на Спешна помощ - Банско. Нямаме повече информация за състоянието му, допълни планинският спасител.

Имахме късмет, защото акцията беше по тъмно, много рискована и по труден терен, обясни спасителят.

Каролев е открит на височина 2300 м, но не е ясно от каква височина е паднал.


Снимка: Владимир Каролев, фейсбук

Източник/ци: Petel.bg - новини - Владимир Каролев е открит в тежко състояние от спасители в Пирин

Petel.bg - новини - От болницата: Каролев е с множество политравми и тежка черепно-мозъчна травма

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!