Следвайте "Буднаера" в Телеграм

PR на градуса са виден опозиционер и зам.-шефът на БАПРА

Явяването на Иван Ангелов - Пилето, собственик на Градус, е най-големият имиджов провал на века не само за него, за бизнеса му, но нанесе сериозни щети и на този кабинет, единодушни са специалистите по масови комуникации. Кои са авторите на пиара му? Зад комуникацията на Градуса стои една агенция от времената на злополучното ИПО - пускане на акции, което той не отрече, че е станало след изкуствено помпане на оборот, както твърдеше бившият му партньор Илчовски в парламентарната Комисия по ревизията на Мая Манолова. Това пък е довело до източване на пенсионните фондове, закупили акциите, а оттам на спестяванията на всички българи, родени в последните 61 години. Справка с юристи говори, че при доказана вина наказанието по НК е от 8 до 10 години затвор.

Агенцията е Параграф 42 и сред другите й клиенти, които могат да бъдат видени на нейната страница, редом с Градус, са Билла, ИКЕА, H&M, но и фирми на български олигарси като Захарни заводи, които от Гриша Ганчев преминаха към търновския бос Петър Христов, чието неразкрито убийство посред бял ден до мола на бул. България - по правителственото трасе, в София на 8 януари 2018 г. беше едно от най-гръмките престъпления при Борисов 3. В списъка е и Димитър Маджаров - също продава месо като Градуса, но и мляко и млечни продукти.  В екипа начело личи Радослав Бимбалов - известен със своите иронични писма до Бойко Борисов още от времената на протестите преди почти година. Но пиарът в челната тройка на агенцията е зам.-председателят на БАПРА Александър Христов, известен с фейсбук формулиране на закони на връзките с обществеността. Може да звучи иронично, но е факт - и позицията, и претенцията му, освен че преподава в печално известния с близост до властта и поради това с уволнението на негов колега УНСС. Известен е и като част от тритото ХАК - колко буквално звучи днес, с Аламанов и Киряков. Те са основатели и на цял Център за анализи кризисни комуникации, като кризисният пиар е записан в сайта и като специалитет на фирмата Параграф 42. Невероятно, но факт!

Като ирония звучи и вписаният девиз на агенцията, част от мрежата на гиганта Ketchum: "Добрият ПР работи за дългосрочни резултати". Ако са нещо като 8 - 10 г. присъда, това е по-скоро среден срок, обаче 10% спад на акциите на Градус само за ден и обявен бойкот на всичките му продукти, включително олиото Бисер, вината Angel, Stallion, Cattleya, които превзеха и т.н. 

Иван Ангелов - Пилето, наричан още Градуса, призна също, че е "продал с печалба" дарените от ОАЕ на Българския червен кръст фурми, вместо очакваните от нас маски. И сподели в добавка, че премиерът гарантирал за него и му помагал, когато имал проблеми с чужденци.

С такъв пиар, ефектът наистина няма как да не бъде дългосрочен.  

Източник/ци: PR на градуса са виден опозиционер и зам.-шефът на БАПРА | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!