Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Продадох с печалба дарените фурми, не помня дали резиденция Студена е моя концесия: Иван Ангелов - Градус

"Продадох с печалба фурмите" , призна пред парламентарната комисия по ревизията на управлението на Борисов 3 собственикът на Градус Иван Ангелов за плодовете, които уж бяха дарени на България от ОАЕ, та да помагали срещу коронавируса, та прелетяха с финансиран държавен полет, начело с икономическия министър тогава Ем. Караниколов - само преди година.

Досега не се знаеше къде са отишли, смяташе се, че са в склад на Българския червен кръст. Ето къде.

След като той осъзна какво е изтърсил, започна да се оправдава, че всъщност трябвало да направи справка, защото било минало толкова много време, че може и да не си спомнял добре.

Амнезия получи и когато Мая Манолова, председател на Комисията, го попита вярно ли е, че има 30-годишна концесия за резиденция Студена, където според показанията пред органа на бизнесмена Илчовски в сряда, е бил навиван да пусне фиктивни фактури за измама на пенсионните фондове и да предаде бизнеса си на ГЕРБ.

От друга страна, той се хвана в капана на друг депутат, който пита дали не е правителствена резиденцията и по каква причина е бил чест гост там тогава, та обясни, че не е правителствена и не бил ходил толкова често - може би година не бил. Така, вместо да опозори колегата си, той фактически потвърди всичко и добави още щрихи към разкритата корупция. Дори не отрече за оборота на фактури, за да бъде повдигната стойността на компанията му преди пускането на борсата.

По българските закони това се наказва строго.

Ангелов обаче обяви Илчовски за лъжец, като обяснението беше, че ако той бил взел плеймейтка за премиера, щял да даде повече пари. С което, най-меко казано, нанесе доста тежък удар на министър - председателя, с когото призна, че се чувал "веднъж на десетина дни по няколко пъти на ден" и че бил "препоръчвал пред чужденци продукцията му".

Ангелов - Градуса също така заяви, че Борисов му е помогнал, като е "гарантирал" да му минат тирове през турската митница, като забраната не е била за целия ни бранш, а само за неговите фирми. По-рано през деня Ангелов - Градуса беше излъгал, че не е в България, както разказа Сашо Диков, а изненадващо кацна в парламента. Присъствието на цялата ПГ на ГЕРБ и поведението - да се опита да попречи и този път на изслушването, също определено не помогна, напротив, както и странното поведение на придворни "журналистки". 

Радостина Тонева

Източник/ци: Продадох с печалба дарените фурми, не помня дали резиденция Студена е моя концесия: Иван Ангелов - Градус | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!