Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илчовски се появи в НС с охрана на НСО. От ГЕРБ правят всичко, за да отклонят изслушването му

Бизнесменът Светослав Илчовски влезе в парламента с охрана на НСО. Очаква се той да продължи разказа си за натиска от страна на управляващите в комисията по ревизиия. 500 -600 000 лева съм плащал рекет на година по време на управлението на ГЕРБ. Но оцелях. Така ме бяха приготвили да ми вземат бизнеса. Много хора не оцеляха.
Припомняме ви, че преди няколко дни депутатите от ГЕРБ не позволиха Илчовски да говори за олигархичните зависимости и кражбите на властта, като започнаха да приказват върху него. Заканиха се и че ще го съдят.

Днес ще бъдат изслушани и представители на БОЕЦ, които ще дадат повече гласност за къщата в Барселона, свързвана с премиера Бойко Борисов.   „Страх тресе кочината! Припомняме, че днес внесохме и сигнал до Европейските институции, Лаура Кьовеши и българската прокуратура за разкритията на Илчовски в комисията!“, допълват от организацията.

От ГЕРБ опитват да отклонят изслушването на Илчовски в комисията. Дани Каназирева каза: Тази комисия е  проверка на разходите на МС и проверка на дружествата с над 50 процента държавно участие. Сега виждаме, че в дневния ред е предвидено изслушване на частни дружества. Все едно се намираме преди 89-та година. Заприличваме на трибунал. Още 100 души могат да дойдат и да разкажат разни неща. Предметът е друг. Това е поредното политическо шоу и зрелище, което няма до доведе до нищо. Нека по сигналите да се сезира прокуратурата и да се извърши проверка.

Проф. Гечев от БСП обаче контрира: Искаме да разберем какво са правили държавните институции. Ние се занимаваме със щети на бюджета на България. Няма защо да губим време.

Каназирева отново се включи: Не е правилно тук да слушаме разкази. Иначе всичко друго е една предизборна агитация. Как ще продължава тази комисия, като то свърши времето на този парламент. Вие, за да направите проверка бе да съставите правителство и да сезирате компетентните органи. Вие си получихте звездния миг. 

Мая Манолова уточни: Гражданите искат да знаят кой е допуснал сградата на „Алепу“. От вашите колеги имаше нападки, че аз имам връзка с това. Нищо не трябва да се крие, всичко трябва да се изясни.

Тома Биков: Очакваме да получим документи от сигнала към човека/ бел. ред. Илчовски/. Ние нямаме документи. Ако другите са поучили, а другите не, ще приемем това като провокация.  

Мая Манолова: На предното заседание г-н Илчовски даде документи и предложих те да се разгледат на закрита заседание, защото са свързани с работата на фондовата борса.

Тома Биков: това не кореспондира с вашата заявка за прозрачност. Ние искаме тези документи да се разгледат публично. В тези документи се крият много повече факти, сигурно, отколкото в разказите на господина. Може тези разкази  да са верни, може да не са. Аз предполагам че те не са верни.

Преди да се даде думата на Илчовски се включи Маноил Манов от ГЕРБ:  Искам да се изкажа по дневния ред. Каназирева се разпищя: Искаме документите. Включи се депутат, който разясни на Каназирева, че на комисията може всеки да говори, стига да носи отговорност. „Всеки, който може да носи отговорност, може да дойде и да каже каквото има да каже. Тук има изслушване, а не разпит“, уточни той.

По всичко личи, че от ГЕРБ не искат да дадат думата на Илчовски.

Преди да дадат думата на Илчовски Тома Биков  отново се развика, че трябвало да се определят процедурни правила. Включи се и Маноил Манов в създалата се „говорилня“ от страна на ГЕРБ. Илчовски отвърна, че ще изтърпи всичко.   

Мая Манолова поиска квесторите да отстранят Маноил Манов. Всички ръкопляскаха на това предложение.

Илчовски започна: Казвам се Светослав Илчовски. Не познавам Черепа и Мая Манолова. Не съм се здрависвал с нея.

Маноил Манев го прекъсна: Това е фарс. Това е фарс.

Илчовски го попита: Защо напуснахте системата на МВР?

Манев започна да повтаря пак за правилата. На комисията се появи цялата парламентарна група на ГЕРБ.

 След дебати с 12 „за“ и 3-ма против дневният ред беше приет.

Всички депутатите от ГЕРБ влязоха в залата и се подредиха зад Илчовски:

Илчовски: Донесъл съм снимки от Ница и Монте Карло.  Бях с този господин, казва се Иван Ангелов, който ме покани само с една цел, да съставим документи с фиктивен оборот. Помоли ме от името на премиера. Донесох снимки на комисията, за да докажа, че съм бил с този човек. Ще предоставя една молба на премиера, да снимам едни известен банкер – собственик на банка. Беше ме поканил в най-хубавия хотел в Монако. Това се случва през май 2017 година. Аз винаги си оставям козове д джоба. Имам свидетели, ще ги заведа в прокуратурата. Машините за напоителните системи ги продадох на 1/3 от цената на г-н Ангелов.

Той ми казва: „Аз много съм се борил за тази власт“. Сега ще ви предоставя и видеоклип. Никой не можеше да говори. Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ. Достатъчно е да се докажат финансови престъпления. Ще видите, че на самото дружество е надвишена цената.  Не съм дошъл само аз да се жалвам. Тези хора бъркат в джоба на всеки един човек. Купуваш си акции на 100 лева, а те струват 50. Години наред прокуратурата трупа доказателства срещу вас, обърна се той към ГЕРБ. Имам един приятел, на който сте му искали 10 процента. Не бойте се, и той ще каже.

Г-н Ангелов пусна сигнал срещу мен. Искаше да ме вкарат по бързата процедура да ме почнат. Софийска прокуратура ме измъкнаха от лапите на мерзавците. Видяха, че съм честен човек.  Многократни са сделките – около 60-70 милиона за няколко месеца кухи обороти. Тази година е била с най-голям оборот на компанията. 

Излезе премиерът и вика, че фирмите ще получат грандове. Като видите кои са получили грандовете за фирмите за ковид кризата- това е подарък.

Главчев опита да прекъсне разговора, като поиска Иван Ангелов да говори.  Депутатите му възразиха: ""Г-н Главчев, изключете си микрофна".

Мая Манолова помоли за НСО, а Манев контрира ехидно : "Е какво мислите ще направи НСО?".  Манолова обясни: Ако трябва ще стоим до среднощ.

Попитан за среща с премиера, Илчовски  каза: „Беше Иванов ден, имен ден на този до мен. Премиерът дойде късно. Беше във Витошко Студена. Бяхме около 20-30 човека. Не ги познавам повечето, но по прякори ги знам- Батко и Братко,  шефът на горското, брат му. Очаквах веселба, бяха поканени  Анелия, Веско Гъската, Теди Кацарова. Премиерът дойде към 8 часа, нахрани се набързо. Дигна ръка и каза ,че му се играят карти. Всички го заобиколиха. Играха си цяла нощ карти. Аз отстрани с жените на тези хора само се смея. Нямаше имен ден. Записът го видях преди премиера да дойде, към 7 и нещо. Има покрай него верни другари – Боян Марков се казва човекът от Стара Загора. Той ми показа записа.  Показа ми го на телефон. Всички го бяха разгледали.

Видях как издевателстват над известен затворник. Беше ми казано, че са го снимали надзиратели. Тези документи, които съм дал на прокуратурата.

Винаги може да се проследи златото по номера на кюлчетата. Единият - Ангелов даде малкото кюлче, а на другия ден купи по-голямото. „Бай Иване, откъде го купи“. Не отговаря.  Това са същите кюлчета на снимката. По номерата всичко може да се проследи. Просто всичко се контролира.

Непрекъснато съм под проверка на данъчните. И в момента има такава.

Продал съм  около 30-40 000 тона на година на цени под пазарните от 2014 до 2020 година. Ще ви разкажа за картел на слънчогледа. Този човек Ангелов пак участва. Ние всеки месец сме длъжни да подаваме декларации какво зърно имаш. Идват няколко човека, казват, че е лошо качеството, и ти вземат на ниски цени стоката.

„Виждам една стока че струва 50 стотинки, а Ангелов иска да ги купи за 40. Последните ни разговори яха през септември 2020 година. Започнаха да скалъпват разни нотариални покани – дай 3 млн. Някакви глупости, ама няма кой да се върже. Не си ли ми искал 3 млн“, обърна се Илчовски към Иван Ангелов. Най-хубавите  пари могат да се изперат през земеделска земя. Ако една земя струва 1000 лева, тия отиваш при нотариус и я купуваш за 500 лв.

През мои приятели разбрах, че е имало питане от премиера какво съм му направил. Прокуратурата не се е свързала с мен.

Пламен Тачев – депутат от ГЕРБ  и Анатолий Иванов, приятел на Бойко Борисов идват и ми викат - не плащаш ли по 200 000 лева на поливка "такса спокойствие", ти вода няма да вземеш. Отивам да питам, и разбрах, че трябва да мина през политическия секретар. Първият въпрос беше какви са ти отношенията с местния депутат. Пробвахме с Ангелов, но той вика – властта си е за мен. Иван Ангелов след няколко месеца вика – абе дай ми ги на промоция. Е това е напояването, години проблеми и влачене. Кой нормален човек ще се отчита на този или онзи. Ще работя за тези ли?! Бизнесът ми щеше да е по-голям, ако ГЕРБ не беше на власт. Скромен съмм. При нас командват Пламен Тачев и Анатолий Иванов.

Много е лесно да се докаже как се краде от пенсионните фондове.  Трябва на момента да се хванат по най-бързия начин. Септември месец  Аврамова ми звъня два пъти. Ще искам разпечатки, прокуратурата може да го докаже. Аврамова ми каза: „Спри да купуваш земя. Ще те дадем на „нашите прокурори“. Никой няма да признае, че срещу 5000 лева е бил с премиера.

.
Цялата група на ГЕРБ се подреди зад Илчовски

Източник/ци: НА ЖИВО! Илчовски се появи в НС с охрана на НСО. От ГЕРБ правят всичко, за да отклонят изслушването му /обновява се/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!