Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Василев: Радев е от най-последователните русофоби в България и всячески доказва, че е НАТО-вски генерал. Вкарването на България в списъка на неприятелските страни на Русия е заради проекта „Три морета“

Вкарването на България в списъка на неприятелските страни на Русия е заради проекта „Три морета“.

От началото на месеца България е поставена в списъка с неприятелските на Русия държави. Вкарването на страната ни в този списък е заради организирания от Румен Радев форум „Три морета“, който ще се проведе в София в началото на месец юли.

В контекста на изострените отношения между Запада и Русия това ще е събитието, което ще е централната сцена за организирана атака срещу Руската федерация.

Руснаците няма да простят на Радев, че открадна инициативата от Естония, която искаше да е председател тази година, защото миналата заради Ковид кризата не успя да оползотвори домакинството. Радев отиде до Талин с полския президент Анджей Дуда и взеха въпреки настояванията на естонското правителство да си я проведе през 2021.

Дуда, от друга страна, е единственият близък на Радев държавен глава, който е известен с яростната си русофобия, която е споделяна и от двамата.

В България Радев прави двусмислени изказвания. В същото време армия от тролове го възхвалява по фейсбук групи като спасител и предлага дори да оглави президентска република. Пропагандата във Фейсбук е далеч от геополитическите реалности, в които страната ни е поставена наравно с Украйна и САЩ в отношението си към Русия.

Ако търсим истинските русофоби в България, то именно Радев е един от най-последователните, макар и не така отявлен в изявленията си. Борисов играеше и с американци, и с руснаци, и с европейци и прокара „Турски поток“ през България. Той се грижеше да обслужи всички, за да си гарантира спокойствие.

За разлика от него, Радев се грижи да обслужи себе си през американския интерес и всячески доказва, че е НАТО-вски генерал. Той докара дотам България, че за пръв път в историята на руските врагове присъства България, без в списъка да са страни като Румъния, Унгария и Гърция.

Петър Василев

www.big5.bg

Източник/ци: АФЕРА.БГ | РАДЕВ Е ОТ НАЙ-ПОСЛЕДОВАТЕЛНИТЕ РУСОФОБИ В БЪЛГАРИЯ И ВСЯЧЕСКИ ДОКАЗВА, ЧЕ Е НАТО-ВСКИ ГЕНЕРАЛ. ВКАРВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В СПИСЪКА НА НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ СТРАНИ НА РУСИЯ Е ЗАРАДИ ПРОЕКТА „ТРИ МОРЕТА“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!