Манолова за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така

Няма да коментирам какво е казал премиерът в оставка по повод скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Комисията за проверка на дейността на предишното управление ще придвижи сигнала на Илчовски. Утре изслушването му пред комисията продължава. Няма да оставим нещата така, само това мога да кажа за момента.

Това коментира Мая Манолова специално за телевизия „Евроком“ пред репортера Велина Велинова.

Камелия Нейкова от „Има такъв народ“ би била подходяаща кандидатура за председател на ЦИК, коментира още Манолова. По думите й, Нейкова е юрист със стаж, опит и добро име. „Решението обаче остава на ИТН“, припомни Манолова. 

Припомняме, че пред „Евроком“ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов отрече да познава Илчовски. Бизнесменът направи скандално твърдение, че ГЕРБ са го притискали да спре да изкупува земи и са го заплашвали с прокуратурата. Тя допълни: „ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), защото е некомпетентен. Добре е, че са го осъзнали. Като заместник-министър на вътрешните работи в правителство на Бойко Борисов е покровителствал изборните манипулации на партията“.

Източник/ци: Манолова за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така – Vihrogon.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!