Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Очевидно г-н Борисов не осъзнава в пълнота факта, че процеса на неговото деинсталиране от властта е необратим

Това, което наблюдаваме като действия през последните дни от страна на премиера в оставка г-н Борисов и неговите съмишленици от „ГЕРБ“ е радикален опит за тотална деформализация на властта.

Живите включвания от наподобяващото механа помещение в дома на министър-председател в оставка Борисов, спонтанните брифинги, продуцирането и промотирането на фалшиви новини, злепоставянето на хора, неприличните и неприемливи внушения, цялата тази амалгама от политическа мерзост има за цел да разклати колективната ни представа за това какво представлява държавното управление.

Поведението на г-н Борисов представя ръководенето на държава като едно битово занимание, като непринудена механджийска среща на административни ортаци, които сред закачки, лъжи и дебелашки шеги с неподозирана лекота решават съдбините ни.

Очевидно г-н Борисов не осъзнава в пълнота факта, че процеса на неговото деинсталиране от властта е необратим. Да, може и да е труден, може и да е ужасяващ, но е необратим. Изумителна е неговата готовност да гори мостове със собствената си нация, да подклажда омраза и да настройва хората едни срещу други — това е падение, което безмилостно изтрива дори и онези добри неща, които е направил през последното десетилетие.

Ще ви призная какво си мисля. Държавата не е асфалт, държавата е онзи път на мечтите, който заедно чертаем в главите си. Държавата е всички да сме смели, а не всички да се страхуваме от един премиер в оставка и от един главен прокурор. Държавата не е Той от Банкя, държавата сме всички ние — тези, които сме тук и тези, които са далеч.

Идват избори. И за всички нас това е възможност да възвърнем представата си за това какво е държава. Нямаме право да я пропускаме.

Мартин Димитров, Facebook

May be an image of 1 person and text
Facebook

Южното крило, при бай Ставри. Човекът е строг, но справедлив.
May be an image of 1 person
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!