Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Изненада! Без БСП в служебния кабинет на Радев

БСП може да остане без представителство в новото служебно правителство на Румен Радев, научи Lupa.bg. Въпреки заявката на държавния глава да покани и членове на левицата във временния кабинет,  решението на последното заседание на червения пленум може да осуети тези му планове.

Тази сутрин шефката на партията Корнелия Нинова обяви, че настоява да чуе предварително имената, посочени от Радев, за членове на кабинета му, които са с партийни книжки, за да можел Националният съвет да ги гласува.

По информация на нашите източници Радев е водил неформални преговори досега единствено с бившата външна министърка Деница Златева от първото му служебно правителство начело с проф. Огнян Герджиков.

Нинова обаче изобщо не била съгласна това да е лицето на социалистите за следващите 3 месеца до провеждането на предсрочните парламентарни избори и назначаването на бъдещия редовен кабинет.

На "Позитано" 20 упорито се носел слух, че Нинова щяла да направи всичко възможно да попречи на Златева да стигне до "Дондуков" 2 и да бъде представена отново за министър, макар и временен.

А причината е ясна - екс депутатката е в изострени отношения с председателката на Столетницата и е част от т.нар. вътрешна опозиция. Радев пък не харесвал придворните на Нинова и затова нямал намерение да кани я бившия съпруг на Първата дама Десислава Радева - Георги Свиленски, я неуспелия да стигне до Министерството на отбраната спец по военното дело Атанас Зафиров, коментират запознати. 

Междувременно навръх Великден Златева припомни в социалната мрежа последния работен ден на служебния кабинет на Герджиков със снимка, неслучайно: 


(Златева с ментово зеленото сако вляво от президента) 

Ето решението на пленума, с което Нинова демонстрира мускули срещу Радев. Запознати твърдят, че технически няма време за свикването на заседание на НС, на което червените да решат искат ли, или не техен конкретен представител да стане министър или премиер. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Изненада! Без БСП в служебния кабинет на Радев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!